Pojačani nadzor prometa: Županijski vikend rekorderi dolaze iz križevačkog kraja

Tijekom vikenda, od 7. do 10. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća od kojih dvije nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama su dvije osobe ozlijeđene. Jedan vozač osobnog automobila je lakše ozlijeđen, dok se za ozlijeđenu vozačicu bicikla čeka kvalifikacija ozljeda.

Uzroci prometnih nesreća bili su brzina neprimjerena uvjetima, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i nepropisno okretanje (2).
Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su tri prometne nesreće od čega jednu nesreću s ozlijeđenom osobom u kojoj je vozač koji je bio pod utjecajem alkohola lakše ozlijeđen. Mladi vozači izazvali su dvije prometne nesreće radi oduzimanja prednosti prolaska i brzine neprimjerene uvjetima. Jedan mladi vozač je bio pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda ukupno su sankcionirana 184 prometna prekršaja od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja podvrgavanja ispitivanju na prisutnost alkohola u organizmu, 91 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tijekom provedbe pojačanog nadzora dva vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok su dva vozača bila uhićena. Provedena su dva žurna prekršajna postupka. Jedna osoba predana je u zatvor u Bjelovaru.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 8. kolovoza, u 22.22 sati, na državnoj cesti broj 28, u Kenđelovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 124 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača utvrđen je u 2.25 sati u nedjelju, 9. kolovoza, u Bukovju Križevačkom kod 23 – godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,27 promila, pri čemu je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom uslijed brzine neprimjerene uvjetima.

Ističemo i zaticanje 37 – godišnje vozačice koja je, u petak, 7. kolovoza, u 12.58 sati, u mjestu Dijankovec zatečena kako prije stjecanja prava upravlja osobnim automobilom. Vozačica je bila uhićena i protiv nje je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je istoj određeno zadržavanje u zatvoru u Bjelovaru u trajanju od tri dana, dok će se presuda donijeti naknadno.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.