U atriju Likovne galerije otvorena izložba juniora KLK-a “Križevačke vedute”

Danas, 10. 07. 2020. u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci predstavljena je pop up izložba: juniori Križevačkog likovnog kruga „Križevačke vedute“.

Križevački likovni krug proširio je svoje djelovanje od ove godine i na najmlađe. Njihova prva izložba održala se u sklopu Križevačkog likovnog ljeta, a mladi umjetnici prikazali su vizure Križevaca i okolice nastale na prethodno organiziranoj radionici u tehnici suhog pastela.

Radove mladih umjetnika i aktivnosti Križevačkog likovnog kluba uvodno je predstavio Zoran Homen, a okupljenima su se kratko obratile i predsjednica Križevačkog likovnog kruga Marijana Šatrak i ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi. Izložbu je otvorio gradonačelnik Mario Rajn pritom istaknuvši kako je budućnost grada u rukama mladih umjetnika te kako je ova izložba velika prilika da se formiraju u kulturno-umjetničkom smislu naglasivši kako će u daljnjem radu Križevački likovni klub imati podršku Grada i gradskih ustanova.

Izložbi je uz gradonačelnika prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam, Sandro Novosel, a izložba „Križevačke vedute“ otvorena je danas do 13 sati.

Vezano

Komentari su zatvoreni.