Film o petardama – novi dokumentarac filmske grupe OŠ Sveti Petar Orehovec (VIDEO)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pogledajte film i razmislite može li se slaviti i bez gromoglasne buke petardi

Unatoč problemima s koronavirusom naša filmska grupa uspjela je završiti još jedan film. Srećom u školu su se vratili učenici razredne nastave, a nakon brojnih problema s traženjem sugovornika uspjeli smo pronaći ozlijeđenog mladića koji je pristao svoje iskustvo ispričati pred kamerom.

To je bio prilično zahtjevan zadatak jer naš novi film posvećen je petardama i problemima koje one uzrokuju. Ozljede su česta posljedica  ove vrste zabave, zato su Udruga Prijatelja životinja i 10 ministarstva zahtjevali izmjene Zakona o eksplozivnim tvarima. Njihov je prijedlog da se posve zabrane petarde i redenici kategorije F2 i F3 tijekom cijele godine. Javna rasprava o ovom prijedlogu izmjene Zakona završena je 7. veljače, a o zastupnicima u Hrvatskom saboru ovisi kad će i hoće li izmjene Zakona biti izglasane.

Luka Oman – predjsednik Udruge Prijatelji životinja
Luka Oman – predjsednik Udruge Prijatelji životinja

Dio filma snimili smo u Zagrebu u Udruzi Prijatelja životinja, a jedan od sugovornika u filmu nam je i policajac Mato Radotović, stručnjak za eksplozivna sredstva. U filmu svoje iskustvo s petardama iznosi i naš domar Ivica Biškup, a razgovarali smo i s jednom prvašicom te učenicima četvrtog razreda.

Pogledajte naš film “Bacimo petarde u prošlost!” i razmislite jeli potrebno ugrožavati svoje i zdravlje životinja te prirodu ili se može slaviti i bez gromoglasne buke petardi. (Klinček.com)

Učenici četvrtog razreda učiteljice Marine Golec
Učenici četvrtog razreda učiteljice Marine Golec

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.