U Hrvatskoj 50 novozaraženih, Božinović rekao da se razmatra popuštanje mjera za pojedine županije

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati je održao press konferenciju na kojoj su objavljene najnovije informacije vezane za koronavirus u Hrvatskoj. Na početku se obratio ministar Vili Beroš koji je potvrdio najnovije brojke:

“Od jučer u Hrvatskoj imamo detektiranih 50 novih bolesnika od COVID-19, što daje ukupan broj od 1791 bolesnika”, rekao je na početku izlaganja.

Ministar je istaknuo da su u zadnja 24 sata proveli 901 novih testiranja, ukupno 20.157. Postotak pozitivnih je 8,89 posto, što je manje nego proteklih dana.

“Od jučer su preminule još dvije osobe, u Dubrovniku ženska osoba 74 godine stara, u Klinici za infektivne bolesti muška osoba, 78 godina. Obje osobe su imale značajni komorbiditet i teške kronične bolesti. Ukupno preminulih je 35, Na respiratoru je 31 osoba, hospitalizirano je 38 osoba više nego jučer, ukupno 372 osoba. U bolnicama oporavljenih imamo 312, odnosno 14 više nego jučer, a kod kuće je oporavljenih 217, odnosno 42 osobe više od jučer, što daje ukupan broj oporavljenih od 529”, istaknuo je Beroš.

Ministar Davor Božinović rekao je da će Nacionalni stožer tijekom dana donijeti odluku da se u svakom županijskom stožeru oforme timovi koji će izvršiti uvid u realizaciju u tome kako se u domovima na teritoriju županije provode mjere koje je propisao HZJZ.

“Ne isključujemo da se decentralizira popuštanje mjera u narednim danima”, kazao je o popuštanju mjera u nekim županijama.

Vezano

Komentari su zatvoreni.