Potvrđen novi slučaj zaraze koronavirusom u našoj županiji

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je u prostorijama Županijske uprave održao redovnu koordinaciju na kojoj su razmijenjene informacije o epidemiološkom stanju na području županije te aktualnosti po pitanju provođenja mjera kojima se omogućilo ponovno pokretanje gospodarskih i drugih aktivnosti.  Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio je kako je potvrđen jedan novi slučaj oboljenja COVID-19 infekcijom, a riječ je o kontaktu ranije pozitivne osobe na koronavirus. U koprivničkoj Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ preminula je osoba starije životne dobi  iz Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica pozitivna na koronavirus, koja je prije oboljenja  COVID-19 infekcijom imala značajan komorbiditet.  Županijski Stožer civilne zaštite ovim putem izražava sućut obitelji.

Potvrđen je i jedan novi slučaj ozdravljenja od COVID-19 infekcije pa je tako na području Koprivničko-križevačke županije do sada ukupno zabilježen 71 slučaj oboljenja te 24 osobe koje su izliječene od COVID-19 infekcije.

Načelnik Ljubić je članove Stožera informirao i o Odluci o izmjenama i dopuni Odluke o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva , Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja te Odluci o načinu korištenja dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta te načinu bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 koji je u ponedjeljak 4.svibnja donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Stožer je zaključio kako se provođenje prve dvije faze liberalizacije mjera na području županije odvija bez poteškoća te u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite RH i epidemiološkim uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ravnatelji i predstavnici zdravstvenih ustanova izvijestili su kako se sve aktivnosti po pitanju reaktivacije zdravstvenog sustava provode bez poteškoća te u skladu s propisanim protokolima. Na koordinaciji su prezentirani i rezultati nadzora timova za procjenu stanja u domovima socijalne skrbi na području županije. Timovi su na području Koprivnice, Križevaca i Đurđevca do sada u 118 objekata  kontrolirali provode li domovi i udomiteljstva sve epidemiološke mjere, upute i protokole zdravstvene zaštite te nisu uočene značajnije nepravilnosti. 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovim putem apelira na stanovnike da i dalje poštuju mjere socijalnog distanciranja i održavaju higijenski standard kako bi epidemiološka slika županije i dalje bila dobra.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.