Jedna osoba preminula od koronavirusa u našoj županiji, dvije novozaražene

Županijski stožer civilne zaštite oglasio se o novom stanju s koronavirusom u Koprivničko-križevačkoj županiji.

„U posljednja 24 sata imamo dvije nove osobe pozitivne na COVID-19 infekciju tako da ovog trenutka ukupni broj pozitivnih osoba na području naše županije iznosi 65. Novooboljele osobe nisu iz koprivničkog Doma za starije i nemoćne već se radi o kontaktima prije zaraženih osoba. Uz to imamo i jednu novu oporavljenu osobu tako da je ukupan broj do sad izliječenih 15. Nažalost, noćas je u koprivničkoj bolnici preminula jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus. U ime Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izražavamo duboku sućut obitelji“, kazao je načelnik Stožera Ratimir Ljubić.

Ravnatelj OB „Dr. Tomislav Bardek“ Mato Devčić kazao je kako je preminula 82-godišnjakinja bolovala od niza kroničnih bolesti.

„Osoba je bila pozitivna na COVID-19 infekciju, a nedavno je hospitalizirana zbog srčanih tegoba i plućnog edema. Nažalost, unatoč svim poduzetim mjerama liječenja kod bolesnice je nastupilo pogoršanje zdravstvenog stanja i ona je preminula u ranim jutarnjim satima“, pojasnio je ravnatelj Devčić te dodao kako je u bolnici trenutno hospitalizirano 27 osoba pozitivnih na koronavirus.

Što se tiče epidemiološke slike županije, ono je zadovoljavajuće, naglasila je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

“ Stanje u općoj populaciji je zadovoljavajuće, a što se tiče Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica sve je pod kontrolom i pod pojačanim nadzorom, no može se očekivati još pozitivnih kontakata . Ukupno je 36 osoba iz Doma COVID pozitivno, od toga šest zaposlenika i 30 štićenika koji su hospitalizirani. Novooboljeli slučajevi su kontakti ranijih pozitivnih osoba s time da je jedna osoba ponovno pozitivna 39. dan nakon prvog testiranja. Apeliram na građane da se i dalje pridržavaju svih općih mjera zaštite, socijalne distance i da održavaju higijenu kako bi epidemija i dalje bila pod kontrolom“, naglasila je ravnateljica Vadla.

Kontrolu javnih prostora će pojačano vršiti i policijski službenici te operativne snage civilne zaštite, istaknuo je načelnik PU Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac.

„Tijekom vikenda smo bez važeće propusnice zatekli 56 osoba, a do sada smo zabilježili 61 kršenje mjere samoizolacije. Pet osoba je tu mjeru kršilo dva puta. Na snazi su i dalje mjere zabrane javnih okupljanja, stoga upozoravam građane da poštuju mjere jer policija će uz operativne snage civilne zaštite vršiti kontrolu javnih prostora“, napomenuo je načelnik Štimac.

 

Vezano

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno