Jedna osoba preminula od koronavirusa u našoj županiji, dvije novozaražene

Županijski stožer civilne zaštite oglasio se o novom stanju s koronavirusom u Koprivničko-križevačkoj županiji.

„U posljednja 24 sata imamo dvije nove osobe pozitivne na COVID-19 infekciju tako da ovog trenutka ukupni broj pozitivnih osoba na području naše županije iznosi 65. Novooboljele osobe nisu iz koprivničkog Doma za starije i nemoćne već se radi o kontaktima prije zaraženih osoba. Uz to imamo i jednu novu oporavljenu osobu tako da je ukupan broj do sad izliječenih 15. Nažalost, noćas je u koprivničkoj bolnici preminula jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus. U ime Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izražavamo duboku sućut obitelji“, kazao je načelnik Stožera Ratimir Ljubić.

Ravnatelj OB „Dr. Tomislav Bardek“ Mato Devčić kazao je kako je preminula 82-godišnjakinja bolovala od niza kroničnih bolesti.

„Osoba je bila pozitivna na COVID-19 infekciju, a nedavno je hospitalizirana zbog srčanih tegoba i plućnog edema. Nažalost, unatoč svim poduzetim mjerama liječenja kod bolesnice je nastupilo pogoršanje zdravstvenog stanja i ona je preminula u ranim jutarnjim satima“, pojasnio je ravnatelj Devčić te dodao kako je u bolnici trenutno hospitalizirano 27 osoba pozitivnih na koronavirus.

Što se tiče epidemiološke slike županije, ono je zadovoljavajuće, naglasila je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

“ Stanje u općoj populaciji je zadovoljavajuće, a što se tiče Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica sve je pod kontrolom i pod pojačanim nadzorom, no može se očekivati još pozitivnih kontakata . Ukupno je 36 osoba iz Doma COVID pozitivno, od toga šest zaposlenika i 30 štićenika koji su hospitalizirani. Novooboljeli slučajevi su kontakti ranijih pozitivnih osoba s time da je jedna osoba ponovno pozitivna 39. dan nakon prvog testiranja. Apeliram na građane da se i dalje pridržavaju svih općih mjera zaštite, socijalne distance i da održavaju higijenu kako bi epidemija i dalje bila pod kontrolom“, naglasila je ravnateljica Vadla.

Kontrolu javnih prostora će pojačano vršiti i policijski službenici te operativne snage civilne zaštite, istaknuo je načelnik PU Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac.

„Tijekom vikenda smo bez važeće propusnice zatekli 56 osoba, a do sada smo zabilježili 61 kršenje mjere samoizolacije. Pet osoba je tu mjeru kršilo dva puta. Na snazi su i dalje mjere zabrane javnih okupljanja, stoga upozoravam građane da poštuju mjere jer policija će uz operativne snage civilne zaštite vršiti kontrolu javnih prostora“, napomenuo je načelnik Štimac.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.