U Hrvatskoj 42 novozaražena, Koprivnica je novo žarište

Na press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar zdravstva Vili Beroš je iznio najnovije podatke oko koronavirusa u Hrvatskoj.

“58. je dan od pojave korone u Hrvatskoj. Imamo 42 novooboljelih, ukupno 1950 slučajeva. Testiranih 27614, jučer 1340. Broj pozitvnih nalaz pada pa je danas 7,06 posto. Nijedna osoba nije umrla pa je broj ukupno umrlih u Hrvatskoj isti – 48.

Testirano je ukupno 27.614 osoba, među kojima njih 1340 u protekla 24 sata. Hospitaliziranih je 314, tri manje u odnosu na jučer. Na respiratoru je 19 bolesnika, jedan više u odnosu na jučer. Oporavljenih, odnosno otpuštenih iz bolnice je 457, 33 više nego jučer, oporavljenih kod kuće je 412, što je 35 više nego jučer.

Od početka epidemije u Hrvatskoj je ukupno 869 izlječenih osoba, odnosno 68 više nego jučer”, rekao je Beroš i dodao kako je novo žarište u Koprivnici, gdje je u Domu za starije i nemoćne čak 13 novozaraženih.

Stanje u spomenutom koprivničkom domu komentirao je i Krunoslav Capak.

“Tamo je bilo prije 6 pozitivnih pacijenata, prvo smo imali dva. Sad sa zadnjim testiranjem, gdje je 20 štićenika testirano je ispalo 13 pozitivnih. To je u stacionaru doma gdje suteško bolesni i teško pokretni pacijenti. Odmah danas će se uzeti svih korisnika doma koji su u drugom stacionaru tog doma. Prema njihovim informacijama ljudi su bili stavljeni u samoizolaciju, je li se kršila mi ne znamo. Kako je došlo do proboja zasad ne znamo, ali na terenu su epidemiolozi.”

Vezano

Komentari su zatvoreni.