Preminule još dvije osobe, broj zaraženih je ukupno 1650

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati je održao press konferenciju na kojoj su objavljene najnovije informacije vezane za koronavirus u Hrvatskoj. Na početku se obratio ministar Vili Beroš koji je potvrdio najnovije brojke:

“Imamo 50 novooboljelih, ukupno 1650 slučajeva. Imamo 50.7 posto žena. Od testiranih imamo 9,27 posto pozitivnih. Preminule su i dvije osobe, u KBC-u Split, obje kronični bolesnici. Na respiratoru imamo 34 bolesnika. Oporavljenih imamo 283 što je za 27 više u odnosu na prethodni period, ukupno imamo 400 oporavljenih osoba.”

Alemka Markotić rekla je kako je dobar omjer zaraženih i ozdravljenih.

“Broj oporavljenih će rasti, veći broj bolesnika je ipak bio blaže do srednje teško bolestan. Ovo je dobar postotak i možemo biti zadovoljni”, poručila je. Ministar Beroš se nadovezao i rekao kako je uspoređivao brojeve s austrijskim kolegom oko postotaka zaraženih i oporavljenih.

“Naši kriteriji su bili nešto striktniji i mi tek sad u zadnjih par dana imamo sve više oporavljenih. Dodatni oprez je dobro došao. Očekujemo daljnji rast broja oporavljenih”, najavio je Beroš.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.