Ukupno 1600 zaraženih koronavirusom, preminule još dvije osobe

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati je održao press konferenciju na kojoj su objavljene najnovije informacije vezane za koronavirus u Hrvatskoj. Na početku se obratio ministar Vili Beroš koji je potvrdio najnovije brojke:

“Trenutno je potvrđeno ukupno 1600 osoba zaraženih koronavirusom, a 373 osobe su ozdravile. Dvadeset i tri osobe su preminule od koronavirusa. 34 osobe su trenutačno na respiratoru. U zadnja 24 sata imamo 66 novozaraženih”, rekao je Beroš i dodao:

“Od jučer imamo dva preminula bolesnika u Zaraznoj bolnici u Zagrebu, muškog i ženskog spola, ukupno je sada 23 mrtvih. Imamo i dvoje novih na respiratoru. Hospitaliziranih je 10 više u odnosu na jučer. Oporavljenih je ukupno 373 na području RH.”

Davor Božinović je komentirao slučaj splitskog svećenika koji unatoč zabrani drži misu, ali i napada na novinarku od strane njegovih vjernika.

“Toliko ljudi se odreklo susreta s obiteljima i odlaska u crkvu. Oni koji za to nemaju razumijevanje, suočavaju se prije svega sa svojom ljudskom savješću. Osuđujemo napad na novinarku, koja je napadnuta u crkvi na najveći kršćanski blagdan. Ide se u krim istraživanje, dvoje je uhićeno radi ozljeđivanja novinarke.”

Vezano

Komentari su zatvoreni.