Već peti dan u našoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Koprivničko-križevačkoj županiji peti dan za redom nema novooboljelih od bolesti COVID-19, izvijestio je danas, nakon održane koordinacije užeg dijela županijskog Stožera civilne zaštite, načelnik Stožera Ratimir Ljubić napomenuvši kako se od ukupno 16 oboljelih samo dvije osobe liječe u bolnici, petero ih je otpušteno u kućnu samoizolaciju, a devet je osoba od početka dijagnoze na kućnom liječenju u samoizolaciji.

„Vijesti su pozitivne i nadamo se kako će tako ostati i dalje. Ključno je da nastavimo s odgovornim ponašanjem i pridržavamo se uputa te da nas ovo lijepo vrijeme ne zavarava ili potakne na druženja jer koronavirus je i dalje prisutan“, istaknuo je načelnik Ljubić pozvavši sve građane na oprez i poštivanje pravila socijalnog distanciranja te održavanja higijene.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla kazala je kako je zdravstveno stanje svih pacijenata pozitivnih na COVID-19 infekciju dobro te kako će jedna osoba biti primljena u bolnicu s kućnog liječenja iz predostrožnosti.

„Mjere koje provodimo su očigledno uspješne što govori i malen broj osoba pozitivnih na koronavirus. Zahvaljujem se svim građanima koji se pridržavaju svih uputa te pozivam da i dalje tako nastave jer mjere održavanja distance, higijenskog standarda i dezinfekcije prostora su vrlo jednostavne, a tako učinkovite i njima možemo pobijediti epidemiju. Apeliram i na one koji se planiraju vratiti iz inozemstva na praznike da budu svjesni kako će po dolasku morati u samoizolaciju na 14 dana, dakle bolje je da pričekaju bolja vremena za druženja“, istaknula je ravnateljica Vadla.

Iz koprivničke bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ sutra će biti otpuštene dvije pacijentice u kućnu samoizolaciju, a jedna će osoba u toku današnjeg dana biti zaprimljena zbog pojačanih simptoma, izvijestio je ravnatelj Mato Devčić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.