Ministar pravosuđa: “Nema ovrha dok traje kriza”

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković govorio je u Dnevniku Nove TV o načinu funkcioniranja pravosuđa u vrijeme epidemije koronavirusa i otežanih uvjeta nakon potresa u Zagrebu.

Bošnjaković je rekao da su sudovi u funkciji, da se radi na hitnim postupcima, odlučuje o odlasku u istražni zatvor i o puštanju iz zatvora.

”Suci rade od kuće i vjerujem da ćemo vidjeti rezultate kad se radi o smanjenju broja neriješenih starih predmeta”, rekao je.

Uvjeren je da medijski zvučni predmeti neće otići u zastaru, ali ipak se razmatra je li potreban poseban zakon koji bi regulirao pitanje rokova. ”Imamo dobru lokaciju, to je zgrada na Kennedyjevom trgu, pa ćemo tamo preseliti dio Trgovačkog suda i dio Županijskoga suda u Zagrebu”, rekao je ministar.

Bošnjaković je izvijestio da je od koronavirusa obolio jedan pravosudni službenik u Splitu, ali da zaraženih nema među zatvorenicima. Za kraj je potvrdio jednu dobru vijest za građane. Naime,  javni bilježnici zaprimaju prijedloge za ovrhu, ali ne izdaju rješenja o ovrsi dok traje kriza. (koronavirus.hr)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.