Homenove jabuke (na slikama) razgrabljene prije otvaranja

Još jedan zapaženi uspjeh ostvario je križevački slikar Zoran Homen svojom izložbom u Đurđevcu. Domaćin izložbe bila je Gradska knjižnica Đurđevac koja je u Galeriji Ex libris 6. prosinca organizirala predstavljanje najnovijih djela našeg slikara i muzealca, rodom Đurđevčanina, na temu jabuka i stavica kukuruzovine. Pred gotovo dvjestotinjak ljudi o autoru je govorila đurđevačka književnica i likovna kritičarka Božica Jelušić.

Doznajemo da su posjetitelji bili fascinirani Homenovim hiperrealistčkim slikama koje su tako vjerno slikane da su gotovo bez daha ostavljale oduševljenu publiku.

Nije zato bez razloga podatak da su sve slike razgrabljene i pokupovane već prije samog otvaranja. Organizacijom ove izložbe Gradska knjižnica Đurđevac je tako zahvalila Homenu za pripomoć u prikupljanju sredstava za opremanje Knjižnice u proteklim godinama, kada je svojim poklonjenim slikama i vođenjem aukcije svih radova donatora u Đurđevcu ostvaren značajan financijski učinak za potrebe uređenja Knjižnice.

Izložba u Đurđevcu ostaje otvorena do kraja godine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.