Umro šesti zaraženi, ukupno u Hrvatskoj 713 slučajeva

Nacionalni stožer civilne zaštite u 16 je sati izvijestio o novom stanju što se zaraze koronavirusom tiče u Hrvatskoj. Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je novu smrt uzrokovanu virusom COVID-19.

“Od jučer u 15 sati broj novozaraženih je 56, što je ukupno 713. Učinjeno 5900 testiranja. Preminulih je nažalost šest. Tijekom jutra umro je bolesnik u KB Dubrava, bio je 1936. godište. Bio je teški bolesnik sa stanjem po moždanom udaru, a stanje se kompliciralo zarazom. Na respiratoru je 26, a otpušteno je 52 ljudi. Sadašnje zadovoljavajuće stanje rezultat je zajedničkih napora svih nas. Vjerujem da ćemo ako ustrajemo u borbi s epidemijom na kraju ju proći sa što manje posljedica “, rekao je Beroš.

Ministar je dodao kako se u 14:20 očekuje slijetanje aviona iz Šangaja u Zagreb s 13 tona zaštitne opreme.

Alemka Markotić komentirala je stanje 26 osoba koje se na respiratoru.

“Sve osobe koje su na respiratoru imaju teški oblik bolesti, većina može biti kritično. Očekujemo, nažalost, u Klinici još jedno stavljanje na respirator.”

Za kraj je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović uputio apel svima koji su u samoizolaciji.

“Dobili smo 3402 dojave o kršenju mjera samoizolacije, a utvrđeno je da su ih 893 doista i kršile. To spominjemo jer su najvažniji ključevi borbe s ovom krizom upravo u ljudima kojima su propisane mjere samoizolacije. Pozivam sve kojima je to određeno, da se pridržavaju mjera koje su im propisane jer je to najveći zalog da ćemo kontrolirati ovu situaciju.”

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.