Božinović: Nema napuštanja mjesta prebivališta, nema više putovanja iz grada u grad

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

MINISTAR unutarnjih poslova Davor Božinović u razgovoru za RTL Danas najavio je još strože mjere kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, prenosi Index.

“Zatvaraju se sve tržnice i objekti u sklopu njih. I zbog loše organizacije i zbog nepoštivanja naših mjera. To je već sada na snazi, a od jutra će biti zabranjeno napustiti mjesto prebivališta. Nema više putovanja iz grada u grad”, rekao je Božinović.

Osvrnuo se i na potres. Kaže kako je to sigurno odmoglo, ali da je borba protiv koronavirusa i dalje primarna zadaća.

“Definitivno je koronavirus problem broj jedan, danas smo mi morali 2500 ljudi angažirati na drugoj zadaći, ali to pokazuje znanje, jačinu i fleksibilnost ovih sustava”, rekao je Božinović.

Iako se posljednjih dana svima govori da ostanu doma, danas su svi građani istrčali van.

“To je refleksna reakcija kad je potres. Ali moj je ukupni dojam da su Zagrepčani konačno shvatili da trebaju ostati doma, puno ih je manje vani nego prošlih dana”, kazao je Božinović.

Nešto ranije donesena odluka o zatvaranju tržnica

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu u nedjelju je odlučio zatvoriti gradske tržnice i sve objekte u sustavu tržnica kao mjeru zaštite od zaraze koronavirusom, a s obzirom na to da se pokazalo kako se na tržnicama ne poštuju mjere potrebnog odstojanja.

Odluka o mjeri obustava rada tržnica i svih objekata u sustavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti stupila je na snagu odmah, a stožeri civilne zaštite dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja ove mjere.

Voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović izjavio je za RTL kako se zatvaranje tržnica i trgovina unutar tržnica pokazalo nužnim jer se ondje ne poštuju mjera odstojanja.

“Pokazalo se da oni koji tamo organiziraju rad i dijelom građani ne poštuju mjere socijalne distance, mjere dovoljnog odstojanja jedni od drugih”, kazao je Božinović.

Upitan mogu li se očekivati i nove strože mjere odgovorio je da bi, kada bi se svi pridržavali onoga što je propisano, bilo manje potrebe za novim mjerama.(Index.hr)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.