Udruga gradova provela jednodnevnu obuku u Križevcima

U prostoru Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci, Udruga gradova u subotu je održala jednodnevnu obuku članova savjeta mladih koja je trajala od 10 do 14 sati.

Svim prisutnima se prije početka obuke obratio križevački gradonačelnik Mario Rajn, a nakon njega i Tanja Herceg koja je na čelu Vladina Savjeta za mlade od 2018. godine. Obuka je bila namijenjena županijskim, gradskim i općinskim savjetima mladih kao i predstavnicima izvršne i predstavničke vlasti, upravnim tijelima, službama, udrugama mladih, vijećima učenika te javnosti općenito.

Program obuke obuhvaćao je tri teme: Sustav lokalne i područne (regionalne) samouprave, Zakon o savjetima mladih te Odnosi izvršnih čelnika, predstavničkih tijela i savjeta mladih. U sklopu obuke osim prolaska teorije i zakonskih odredbi razmjenjivala su se iskustva iz savjeta mladih i organizacija koje rade s i predstavljaju mlade.

Na radionici su sudjelovali članovi Savjeta mladih Grada Križevaca kao i nekolicina zainteresiranih pojedinaca i članova udruga. Savjeti mladih predstavljaju savjetodavno tijelo jedinice lokalne samouprave i o njihovoj zadaći promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa te kako navedeno ispuniti danas su imali priliku čuti od iskusnih predavača. Ovo je bila 59. obuka članova savjeta mladih u kojoj je do sada sudjelovalo 936 mladih od 2015. godine u od kada se ovakav tip edukacija provodi.

Vezano

Komentari su zatvoreni.