Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1269

Marko Rakar na predavanju o digitalnim tragovima koje ostavljamo iza sebe, u Bjelovaru 14. prosinca 2019. (foto R. Matić)
Marko Rakar na predavanju o digitalnim tragovima koje ostavljamo iza sebe, u Bjelovaru 14. prosinca 2019. (foto R. Matić)

Završavamo preslušavanje predavanja Marka Rakara pod naslovom Digitalni tragovi koje ostavljamo iza sebe, održanog na B:IT.conu (Bjelovarskoj IT&tech konferenciji) 14. prosinca prošle godine u prostoru Veleučilišta u Bjelovaru. Postavlja se pitanje (i odgovara) koliko možemo sačuvati svoju privatnost i koliko nas je teško (ili lako) pronaći i identificirati.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Djevojčica koja je htjela spasiti knjige Klausa Hagerupa, knjiga za mlade je Aama Frederika Peetersa, na odjelu beletristike Muškarci koji nikome ne trebaju: Priče Frodea Gryttena, a na stručno-znanstvenom odjelu Sigurna zona Goražde Joea Sacca. Spominjemo i program zimskih pričaonica za djecu.

U Vijestima Krugova saznajemo da je u Zagrebu otvorena izložba Cenzura i sloboda izražavanja, da pariški muzeji omogućavaju besplatan pristup mnoštvu umjetničkih djela, što će se događati na ovogodišnjoj Noći muzeja, kako će Rijeka započeti svoj mandat Europske prijestolnice kulture, da križevački pjevački zborovi upisuju nove članove, da u križevačkom Klubu kulture možemo besplatno pogledati jedan dokumentarac. Australski čudnovati kljunaš na rubu je izumiranja,

Na današnji datum rođeni su Francis Bacon, Christian Dior, Benny Hill, Jeff Koons i Paul Allen. Giljotiniran je Luj XVI., patentiraj je stroj za sklapanje omotnica, tvrtka Opel započela je proizvodnju automobila, prva podmornica na nuklearni pogon isplovila je na svoje prvo putovanje, obavljen je prvi komercijalni let Concordea. Umrli su Ignjat Đurđević, Vladimir Iljič Lenjin, Camillo Golgi, Georges Méliès, Cecil B. DeMille i George Orwell.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo da je SpaceX uspješno proveo ključno testiranje putničke kapsule.

U Zanimljivostima i dalje govorimo o nekim svjetski poznatim građevinama, a za kraj nalazimo neke misli o važnosti, poteškoćama i neprilikama obrazovanja.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Leoša Janáčeka, Arthura Honeggera, pjevanje Peggy Lee, Tellyja Savalasa, Richieja Havensa, Kemala Montena i Plácida Dominga, te sviranje Antonija Janigra.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1269 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 21. siječnja od 17 do 18:30 sati. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.