Na prvoj Erasmus+ mobilnosti partnerima iz 4 zemlje predstavili smo naš “Klinček”

 

Koordinatorica Erasmus+ tima iz Sjeverne Makedonije predstavlja svoj tim

Krajem prosinca na “Klinčeku” (Školski list OŠ Sveti Petar Orehovec) će biti aktivna i rubrika “Gost urednik”, a u njoj će biti dostupni  članci koje će nam slati naši partneri u Erasmus+  projektu  „Mali novinari danas, odgovorni digitalni građani sutra“ Young journalists of today – responsible digital citizens of tomorrow“.

Dogovoreno je to na prvoj mobilnosti u sklopu našeg Erasmus+ projekta. Organizator mobilnosti bila je naša škola, a održana je od 21. do 25. listopada u našoj školi i u Zagrebu. Kako bi medijske skupine uspješno otpočele razmjenjivati članke, na prvoj su mobilnosti njihovi voditelji i ostali članovi Erasmus+ timova dogovarali pojedinosti u vezi rada medijskih skupina. Mi kao domaćini prenijeli smo im svoja iskustva u vezi  našeg lista, a organizirali smo i različite aktivnosti  kako bi partnerskim školama olakšali ulazak u svijet digitalnog novinarstva.

Maja Flego – savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu

S odlikama novinarskog stila Erasmus+ timove upoznali su Tena Perišin, profesorica sa Studija novinarstva Fakulteta političkih znanosti i novinar i predavač Igor Weidlich. O važnosti medijske pismenosti govorila je Ana Dokler, urednica portala Medijska pismenost, a Marko Matijević, urednik portala Srednja.hr predstavio je svoj portal. Partneri su razgovarali i o tiskanim dječjim časopisima te su zato ugostili bivšeg Lastana Sašu Dracha, a Maja Flego savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu govorila je o zaštiti dječjih prava
u medijima.

Tena Perišin i Igor Weidlich sa Studija novinarstva pri Fakultetu političkih znanosti

Kako su se partneri osim digitalnih listova obavezali pripremiti i radionice medijske pismenosti, na razmjeni je održana i radionica na temu kako pripremiti kvalitetnu radionicu. Tu je radionicu održao Domagoj Morić, iskusni voditelj radionica za područja medijske pismenosti i građanskog odgoja.

Klaudije Mažar, Mihaela Miklečić, Ana-Marija Nemčić i Jasmina Futnak – naši bivši učenici izveli su pjesmu “Dobro mi došel prijatel”

Naše partnere nastojali smo upoznati i s našom kulturom, pa smo organizirali različite kulturne aktivnosti. Jedna od njih bila je  posjet Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke, slavne književnice i prve političke novinarke u Hrvatskoj. Na zajedničkom izletu upoznali smo ih s ljepotama Nacionalnog parka Plitivice, a organizirano smo obišli Zagreb i Križevce.

Prilikom posjete našoj školi našim gostima skladbu „Dobro mi došel prijatel“  izveli su bivši učenici naše škole: Jasmina Funtak, Klaudije Mažar, Mihaela Miklečić i Ana-Marija Nemčić.

Više fotografija dostupno je na slijedećim poveznicama:

https://www.kizoa.com/Movie-Video-Slideshow-Maker/d299894023k3991321o2l1/Erasmus_1-2_day

https://www.kizoa.com/Movie-Video-Slideshow-Maker/d299974657k8962250o2l1/Erasmus_3-4_day

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.