Prigorje i Podravina bogatiji za 12 cikloturističkih vodiča

U Križevcima se tijekom pet dana mjeseca rujna održavala edukacija biciklističkih vodiča Podravine i Prigorja u organizaciji Turističke zajednice Grada Križevaca koja je uz vlastita sredstva za edukaciju osigurala i sufinanciranje Hrvatske turističke zajednice.

Program edukacije izvodio je tim Istarske razvojne turističke agencije (IRTA d.o.o.), a tečaj je uspješno završilo dvanaest polaznika koji su time osigurali licencu biciklističkog vodiča pri Hrvatskom biciklističkom savezu za 2020. godinu.

Edukacija za biciklističkog vodiča zahtijeva niz praktičnih radnji – od nužnih popravaka bicikala, preko vještine upravljanja biciklom, do vođenja grupe i organizacije biciklističkih izleta. Posebna pozornost pridala se vožnji, spretnosti, orijentaciji u prirodi i kartografiji te korištenju tehnologija poput GPS-a, kao i prvoj pomoć na terenu.
Program edukacije za biciklističke vodiče nastavak je rada na razvoju cikloturizma kako na području grada Križevaca i Kalničkog prigorja, tako i cijelog područja Koprivničko-Križevačke županije.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.