U Novinarskom domu održana promocija knjige Uredništvo: koncepti uređivanja u preddigitalno i digitalno doba

U utorak 17. rujna u Velikoj dvorani Novinarskog doma održana je svečana promocija knjige „Uredništvo: koncepti uređivanja u preddigitalno i digitalno doba“ autora doc.dr.sc. Gordane Tkalec i doc.dr.sc. Željka Krušelja, profesora na Odsjeku za komunikologiju, medije i novinarstvo Sveučilišta Sjever. Promociju je podržala i Koprivničko-križevačka županija, a uz autore, knjigu su predstavili dugogodišnji novinar, urednik i diplomat Mirko Galić, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić te novinarka i urednica Sandra Križanec koja je moderirala razgovorom.

Kako je istaknuto na promociji, ovo je prvi udžbenik u Hrvatskoj koji se bavi tematikom uredništva i to u formi znanstvene monografije koja će služiti kao udžbenik na studijima Sveučilišta Sjever koje je i izdavač ove vrijedne publikacije. Autori su uzvanicima, među kojima su bila eminentna novinarska imena i dugogodišnji medijski djelatnici, studenti, sveučilišni profesori i osobe iz javnog života, pobliže pojasnili ideju i koncept nastajanja knjige, naglasivši kako je glavni cilj istraživačkog rada bio kreiranje udžbenika koji će pomoći budućim novinarima i urednicima u njihovom profesionalnom radu.

Na predstavljanju se razvila i zanimljiva diskusija o budućnosti novinarstva i trendovima u medijskom svijetu, prilikom koje su novinari i urednici izložili svoja viđenja medija danas uz poruku kako tehnološke platforme unatoč uvriježenom mišljenju, neće dokinuti  etički pristup i teško stečene profesionalne standarde novinarstva. Promocija je imala i humanitarni karakter, a sva sredstva koja su prikupljena donacijama poklonjena su koprivničkoj Udruzi Šegrtsko srce.

(foto: Mario Periša)

Vezano

Komentari su zatvoreni.