Projekt Aglomeracije vodovoda i kanalizacije korak do realizacije

Iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike, nakon provedenog detaljnog terenskog pregleda, stigao je poziv za dostavu aplikacijskog paketa dokumenata za projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Križevci“ koji će se sufinancirani iz EU fondova.

Obzirom da su Grad Križevci i Vodne usluge kao nositelj projekta, u potpunosti spremne kada je riječ o traženoj dokumentaciji, nakon što ona bude poslana te pregledana i odobrena od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Hrvatskih voda, slijedi potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom regionalnog razvoja i europskih fondova.
Nakon toga, sljedeća faza je provedba javnih natječaja, a čija je dokumentacija trenutno na prethodnom savjetovanju sa zainteresiranom javnošću.
Konačno, nakon dugotrajne borbe i puno rada svih uključenih, posebice zadnjih godinu dana, ovaj projekt započet prije gotovo desetljeća, očekujemo da do kraja godine prijeđe u fazu realizacije.
Ukupna vrijednost projekta je 257 milijuna kuna, a obzirom da je prepoznat kao strateški infrastrukturni projekt, za njega se primjenjuje postupak izravne dodjele sredstava.

Vezano

Komentari su zatvoreni.