Križevački motociklisti odlični pred domaćom publikom

U nedjelju, 23. lipnja održana je “Nagrada Križevaca 2019.” koja je okupila najbolje motocikliste iz Hrvatske i okolnih zemalja te nekoliko tisuća gledatelja.

Prisutnima su se na otvorenju obratili: predsjednik MK i AMK Križevci Dragutin Srečec, predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza Stjepan Peršin, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Mato Devčić, saborski zastupnik Branko Hrg, župan Darko Koren, gradonačelnik Mario Rajn i predstavnik Hrvatskog autokluba Igor Šiško.

Nakon svečanost otvaranja, u kojoj su sudjelovale Križevačke mažoretkinje, Križevačka djevojačka straža, Puhački orkestar te motociklisti, počele su utrke po klasama, a ove godine vozili su brzinci, skuteri i oldtimeri.
Od brzinaca prvi je bio Davor Buntak iz MK Križevci u klasi 125 SP, Ivan Višak iz MK Križevci u klasi 600 SST te Dario Horvat iz 1. HMK Zagreb u klasi 1000 SST.

U klasi skutera 50 najbrži je bio Luka Sadrić iz MK Iron Ghosts, dok su članovi MK Križevci, Valentin Knapić i Vilim Babić, zauzeli druga dva mjesta na postolju.
U klasi No Limit pobijedio je Danijel Koprić iz MK Križevci, a 2. i 3. mjesto pripalo je vozačima istog kluba, Ivanu Filipašiću i Matiji Horvatu.

U klasi Open najbrži je bio Marko Gereš iz MCK Jaska, a i u ovoj klasi su 2. i 3. mjesto osvojili vozači MK Križevci Ivica Muli i Ivan Bubalo.
Kod oldtimera, također su vrlo uspješni bili domaćini i to: Matej Jurenec, Andrija Rončević i Karlo Borko.

Pokrovitelji ovogodišnje utrke bili su: Hrvatski Sabor, Koprivničko-križevačka županija i Grad Križevci., a utrci je uz brojne goste prisustvovao i predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović.
Kao i svake godine, ulaznica je bila i prilika da gledatelji sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj je električni romobil dobio Milan Meler iz Suhopolja, a podijeljene su i ostale nagrade Hrvatskog autokluba.

Vezano

Komentari su zatvoreni.