Predstavljena monografija “Zrinski i Frankopani: 100 godina od povratka u domovinu”

Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije u Križevcima, Ogranak Matice hrvatske u Križevcima, Družba Braća Hrvatskog Zmaja i Gradska knjižnica Franjo Marković Križevci u petak su obilježavanje stote godišnjice prijenosa kostiju hrvatskih mučenika iz Bečkog Novigrada u zagrebačku prvostolnicu (1919. – 2019.).

U okviru svečanosti predstavljena je i monografija “Zrinski i Frankopani: 100 godina od povratka u domovinu”, autora Dragutina Feletara, Hrvoja Petrića i Nevia Šetića, a koju su predstavili akademik Feletar i prof. dr. Petrić.

Program se održao u okviru Festivala povijesti Kliofest. Cilj festivala je posjetiteljima približiti povijesnu znanost i njezine stvaratelje, popularizirati nakladničku djelatnost u području historiografije i srodnih znanosti, potaknuti raspravu među povjesničarima o nekim bitnim pitanjima struke te općenito njihova mjesta i položaja u današnjem hrvatskom društvu.

Kao domaćini, nazočne su pozdravili akademik Franjo Tomić, mr. sc. Renata Husinec i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel. U prigodnom glazbenom programu nastupili su Jasminka Funtak i Hana Sever iz Glazbene škole Alberta Štrige Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.