Gradonačelnik Rajn predstavio aktivnosti Križevaca na Summitu energetske demokracije

Križevački gradonačelnik Mario Rajn sudjelovao je u četvrtak 11. travnja na Summitu energetske demokracije u Puli, gdje je u sklopu panela predstavio aktivnosti Križevaca po pitanju energetske neovisnosti.

SED 2019. je najkompleksniji skup o energiji na ovim prostorima te jedinstvena platforma za razmjenu najnovijih znanstvenih spoznaja i stručnih iskustava. U rad skupa uključeni su svi relevantni dionici energetskog sektora u Hrvatskoj, a ove godine je Summit okupio više od 300 sudionika te 150 vodećih lidera industrije iz čak 13 zemalja diljem svijeta.

U sklopu panela „Primjeri dobre prakse gradova i općina“ gradonačelnik Rajn je predstavio projekt Križevački sunčani krovovi kojim je na krov javnog objekta postavljena fotonaponska elektrana snage 30 kW, prva u Hrvatskoj koju su u potpunosti financirali građani po modelu mikro zajmova. Govorio je i o smjeru grada prema energetskoj neovisnosti do 2030. godine kao i o projektu Healing Places kojim su Križevci dobili 2,7 milijuna kuna iz Europske unije za istraživanje geotermalnog potencijala križevačkog područja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.