Na 15. Culture Shocku u četvrtak Večer s Književnom grupom 90+

U četvrtak, 4. travnja 2019. u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci održat će se književna tribina 15. Culture Shock Festivala pod nazivom “Večer s Književnom grupom 90+”. Riječ je o skupini pjesnika i prozaika rođenih u 90-im godinama prošloga stoljeća, a Križevčanima će se ovom prilikom predstaviti Lara Mitraković, Vigor Vukotić, Josip Razum i Martin Majcenović. Moderatorica tribine je Sonja Mrnjavčić iz križevačke udruge P.O.I.N.T., umjetnička direktorica 15. Culture Shock Festivala. Tribina počinje u 19:30 sati, a ulazak je slobodan.

Književna grupa 90+ se okupila prije tri godine i otada unose novu dinamiku na književnu scenu. Nastupali su u klubovima, kafićima i knjižnicama u Hrvatskoj i susjednoj Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Njihovi nastupi, koji su često uključivali i glazbenu pratnju, plijenili su pozornost i privlačili publiku kvalitetom tekstova i neposrednošću izvedbe. Prošle jeseni objavili su zbornik radova Netko podvikne, djeca odrastu u izdanju izdavačke kuće Fraktura. Predahnite od ostalih sadržaja, zavalite se i uživajte u književnosti!

Lara Mitraković (90 + 2) osnovnu školu i gimnaziju završila je na otoku Visu. Trenutno je na diplomskome studiju kroatistike i sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njena je poezija objavljena u više časopisa, zbornika i na portalima. Godine 2016. pobijedila je na natječaju za hrvatsku književnu nagradu Grada Karlovca “Zdravko Pucak” rukopisom Brojanje pogrešaka.

Vigor Vukotić (90 + 1) diplomirao je antropologiju i etnologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Poezija i proza mu je objavljena u brojnim časopisima (UBIQ, Republika, Vijenac), zbornicima (Rukopisi 40) i na portalima (Kritična masa, Zarez). Za svoje pjesme osvojio je dvije nagrade Goranovog proljeća u kategoriji srednjih škola.

Josip Razum (90 + 1) diplomirao je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je priče u časopisima i na portalima (Fantom slobode, Kritična masa, Kultipkraktik) i u zbornicima (Rukopisi 41, Najkraće priče). Godine 2014. osvojio je nagradu na KSET-ovom natječaju za kratku priču, a 2017. prvu nagradu na natječaju Ulaznica. Suosnivač je Književne grupe 90+.

Martin Majcenović (90 + 0) gimnaziju je završio u Zadru, a studij kroatistike i lingvistike u Zagrebu. Objavio kratku prozu u nekoliko časopisa i portala (Zarez, Autsajderski fragmenti, Kritična masa…). Vodi književnu tribinu Učitavanje u sklopu koje predstavlja mlade autore. Povremeno piše za Ziher.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.