Modeci pomogli nezbrinutim životinjama

dav

Učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca predali su prošli tjedan udrugama „Šinterice dobrog srcaˮ i „Glas za njuškica spasˮ iz Koprivnice novac i predmete skupljene u akciji kojom su željeli pomoći nezbrinutim životinjama.

U akciji „Šapici na darˮ, koju je osmislila učiteljica Senka Pleše uz pomoć učiteljica Ane Tkalčec, Petre Kačarovski i Martine Iveković, učenici su skupili 4150 kn, 21 kg hrane za mačke i 101 kg hrane za pse, 47 dekica, 37 ručnika, igračke i vodilice. Učiteljica Senka Pleše sa svojom je likovnom grupom napravila bedževe i straničnike koje su od 4. do 8. veljače prodavali na školskim hodnicima.

– Dobila sam ideju za akciju jer sam i sama udomila psa i postala sam jako osjetljiva na životinje. Udomljavanje životinja je nešto prekrasno, donese vam toliku ljubav i veselje. Sama ne mogu mnogo pomoći, ali sam shvatila da s djecom mogu pokrenuti veću akciju. Ovo je drugi put da provodimo akciju pomoći životinjama. – objasnila je učiteljica Pleše.

Najprije su se susreli s predstavnicom udruge „Šinterice dobrog srcaˮ.

– Bavimo se pomaganjem, liječenjem i udomljavanjem napuštenih mačaka i pasa na području Koprivničko-križevačke županije. Mačke primimo na skrb, izliječimo po potrebi, a zatim oglašavamo i udomljavamo na provjerene uvjete uz ugovor. Tri smo glavne volonterke, a imamo i pomagačice koje uskaču po potrebi. Ova donacija nam znači jako puno i hvala vam! – rekla je gospođa Lana Culek.

Zatim su posjetili udrugu „Glas za njuškica spasˮ gospođe Maje Gašparić.

–  Organizirala sam udrugu za spašavanje životinja „Glas za njuškica spasˮ prije nekoliko godina. Trideset sam godina živjela u Njemačkoj i tamo sam dvadesetak godina volontirala. Kad sam se vratila u Hrvatsku, željela sam i ovdje spašavati životinje. Imam šest pasa: Mašu, Pašu, Peku Đuli, Tora i Reu, a brinem se o još četiri štenca. Hvala vam na ovoj donaciji, jako nam puno znači! –  objasnila je gospođa Gašparić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.