Dvije prevarantice lažiranjem dnevnica i poslovnih knjiga pronevjerile pola milijuna kuna

stop policijaPolicijski službenici Policijske uprave koprivničko–križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60 i 71–godišnjakinjom, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, pronevjere i povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Sumnja se da je osumnjičena 60–godišnjakinja od prosinca 2009. g. do prosinca 2014. g. kao odgovorna osoba trgovačkog društva s područja Koprivničko–križevačke županije protupravno prisvojila novčana sredstva trgovačkog društva, koja sredstva je koristila u privatne svrhe, te sebi isplaćivala troškove dnevnica za koje nije imala vjerodostojnu dokumentaciju, čime je oštetila društvo za oko 300.000 kuna.

Također, sumnja se da je 71–godišnjakinja kao voditeljica knjigovodstva u istom razdoblju protupravno prisvojila novčana sredstva društva u privatne svrhe, te sebi isplaćivala troškove dnevnica za koje nije imala vjerodostojnu dokumentaciju, čime je oštetila društvo za oko 200.000 kuna. Nadalje, osumnjičena je vodila trgovačke i poslovne knjige otežavajući preglednost poslovanja i stvarnog imovinskog stanja društva, neistinito iskazujući knjigovodstvene promjene i knjigovodstvena stanja.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, protiv 60–godišnjakinje je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a protiv 71–godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela  pronevjere i povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.