Gradska knjižnica „Franjo Marković“ obilježila tri velike godišnjice

Gradska knjižnica „Franjo Marković“ je u četvrtak, 14. veljače izložbom „Naše godišnjice“ obilježila 180 godina organiziranog čitanja, 40 godina dječje igraonice i 10 godina bibliobusne službe.

Na početku je okupljene pozdravila ravnateljica Gradske knjižnice Marjana Janeš-Žulj istaknuvši kako je knjižnica uz manje prekide radila u kontinuitetu sve do 2015. godine kada se seli u novu zgradu gdje danas djeluje. Ujedno je zahvalila svima koji su pomagali u radu knjižnice: „Znamo da nitko sam ne opstaje niti uspijeva stoga svima koji su pomagali, koji pomažu i koji će pomagati od srca zahvaljujemo.“

Gradska knjižnica „Franjo Marković“ bila je prva u Hrvatskoj koja je pokrenula dječju igraonicu prije 40 godina, a također se može pohvaliti i uspješnom bibliobusnom službom.

Čestitke na ovim velikim obljetnicama uputio je gradonačelnik Mario Rajn istaknuvši svoj ponos uspješnim radom ove gradske ustanove te proglasivši otvorenom izložbu „Naše godišnjice“.

Uz otvorenje izložbe, gradonačelnik Mario Rajn uručio je nagrade i priznanja najčitateljicama i načitateljima u 2018. godini: Sever Bartol Leona, Bakarić-Habdija Patrik, Crnčić Arianna, Turkalj Ivana Emili, Jakopović Anamarija, Orehovački Helena, Sušanj Sanja, Đilas Mirjana, Rađa Vedrana, Martinek Ines, Martak Martina, Aleksić Antonia, Ljubek Maja i Šatrak Veronika.

U programu su sudjelovale učenice Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci.

Vezano

Komentari su zatvoreni.