Križevci dio globalne kampanje „Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama“

Na Strossmayerovom trgu u Križevcima jučer je obilježena kampanja Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama u organizaciji Udruge „HERA“, Križevačkih mažoretkinja, Udruge osoba s invaliditetom Križevci, Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije i Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci.

Cilj ove kampanje je ukazati na zastrašujuću statistiku po kojoj je svaka treća žena u svijetu pretučena ili silovana, a kroz svoje govore predsjednica Udruge „HERA“ Marina Švagelj Jažić i predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić upoznale su građane o važnosti obilježavanja ove kampanje i osiguravanja adekvatnih mehanizama zaštite žrtava nasilja i pozvale sve na nultu stopu tolerancije na nasilje.

Podršku ovoj kampanji pored brojnih građana dali su i gradonačelnik Mario Rajn, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

U sklopu kampanje pročitana su svjedočanstva žena koje su preživjele neki od oblika nasilja u zdravstvenim ustanovama, a o kojima su žene progovorile tijekom akcije #prekinimošutnju. Održavanje kampanje završilo je plesom „Break the chain“ u izvođenju Križevačkih mažoretkinja i plesne grupe Gimnazije I. Z. Dijankovečkoga Križevci te zajedničkim fotografiranjem.

Vezano

Komentari su zatvoreni.