Održana Noć muzeja u Križevcima

Gradski muzej Križevci i ove se godine uključio u obilježavanje Noći muzeja koji se odvija diljem Hrvatske. Brojni građani tako su mogli besplatno razgledati stalni postav u zgradi muzeja koji je uključio i virtualni muzej s bogatom fotodokumentacijom o povijesti Križevaca.

U drugom dijelu programa, u Likovnoj galeriji održano je predavanje redovite profesorice na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu dr.sc. Marine Miličević Bradač na temu „Ljudi – biljke (zoofiti) od antike do suvremene popularne kulture“, a predavanje je okupilo velik broj zainteresiranih građana.

Cilj manifestacije Noć muzeja je predstaviti hrvatsku kulturu, umjetnost i znanost kroz besplatne izložbe i raznolika događanja. U sklopu Noći muzeja posjetitelji su besplatno mogli posjetiti oko 200 ustanova. Tema je ovogodišnje manifestacije bila je “Muzeji – inovacije i digitalna budućnost”, a organizator manifestacije je Hrvatsko muzejsko društvo (HMD).

U ime Grada Križevaca Noć muzeja posjetio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

Vezano

Komentari su zatvoreni.