Ana-Marija Vuković, dječja dogradonačelnica: U slobodno vrijeme druži se s prijateljima, crta, igra nogomet i čuva nećakinju

Foto: iz Ana-Marijina albuma; MVR

Ana-Marija Vuković nedavno je postala prva dječja dogradonačelnica. Odlična je učenica šestog razreda, uspješna i u izvannastavnim aktivnostima. Živi u Gračini, ima petero braće i dvogodišnju nećakinju, a slobodno vrijeme provodi u igri i druženju s prijateljima

Ana-Marija Vuković prva je križevačka dječja dogradonačelnica

U gradskoj vijećnici 26. studenog održano je Dječje vijeće grada Križevaca. Bilo je sedam vijećnika koji su između sebe birali gradonačelnika i njegove zamjenike. Svaki učenik se predstavio i izrekao svoje ideje. Našu su školu predstavljali Ivan Vujčetić, Dunja Kudeljnjak i Ana-Marija Vuković. Ana-Marija je izabrana za dogradonačelnicu.

Ana-Marija je učenica 6. razreda, vrlo je marljiva i odgovorna. Smatra da su ju te osobine dovele do mjesta dječje dogradonačelnice.

‒ Mislim da su me prijatelji iz razreda predložili za gradsko vijeće zbog odličnih ocjena u školi i povjerenja da ću odraslima dobro prenijeti njihove ideje kako poboljšati život djece u gradu. ‒ rekla nam je Ana-Marija.

Ana-Marija je odlična učenica, a istaknula se i sudjelovanjem u različitim izvannastavnim aktivnostima.

‒ Do sada sam sve razrede prošla s odličnim uspjehom. Niže razrede polazila sam u Križevačkoj Poljani. Kad sam došla u gradsku školu, nije mi se bilo lako priviknuti na novi prostor, prijatelje, profesore. Ali na kraju sam se privikla, čak nije bilo toliko strašno kako sam zamišljala u početku. Najdraži predmeti su mi Matematika, Hrvatski i Engleski jezik. – otkrila je.

Na školskom izletu u Puli

‒ U drugom razredu sudjelovala sam na školskom kvizu o Andersenovim bajkama i osvojila drugo mjesto. Ove godine sam početkom prosinca sudjelovala na Večeri matematike, a moj likovni rad bio je izložen na međunarodnoj likovnoj izložbi „Boje moga grada” koju je naša škola pripremila povodom proslave 20. obljetnice suradnje s talijanskom udrugom „Bimbo chiama bimbo”. ‒ ispričala je Ana-Marija o svojim uspjesima.

Ana-Marija slobodno vrijeme provodi u igri i druženju s prijateljima.

‒ U slobodno vrijeme često igram nogomet s prijateljima i dobro mi ide. Volim crtati i bojati. Omiljena hrana mi je pizza, a boja plava. Nisam često na mobitelu, a kad jesam, igram igrice ili pročitam neku zanimljivost na internetu. Jedan sat dnevno sam na mobitelu i sama znam kad mi je dosta. Prijatelji me često pitaju zašto toliko učim, a ja im predložim da i oni više uče jer će se tako moći upisati u neku dobru srednju školu, što je korisnije nego da cijelo vrijeme provode za računalom ili mobitelom. Volim se družiti i s prijateljicama u školi, često razgovaramo o aktivnostima na koje idu, kao što su odbojka i ritmika. – objasnila je Ana-Marija.

Ana-Marija voli igrati nogomet s prijateljima.

Ana-Marija ima višečlanu obitelj pa je u njihovome domu uvijek veselo.

‒ Mama mi se zove Suzana, a tata Đuro. Imam petero braće: Matiju, Andriju, Filipa, Luku i Tina, a ja sam jedina kći u obitelji. Jedan brat je mlađi od mene, ostali su stariji. Najčešće se dobro slažem s braćom, ali znamo se i posvađati. ‒ uz smijeh priznaje Ana-Marija.

Ana-Marijina obitelj

Zanimljivo je da je Ana-Marija sa svojih dvanaest godina već teta.

‒ Moj najstariji brat ima dvogodišnju kćer Mašu koju ponekad čuvam i igram se s njom dok su njezini roditelji na poslu. To je jako zabavno. Moja nećakinja je vrlo slična meni i baš je slatka. ‒ ispričala je.(Izvor)

Tekst: Lana Hegedić, 5. b
Fotografije: iz Ana-Marijina albuma; MVR

 

Vezano
1 komentar
  1. Ante Šiler piše:

    Čestitam,i želim jos takvih dobrih djela.👏

Komentari su zatvoreni.