Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1223

Tema Krugova - predavanje i predstavljanje knjige Siniše Goluba o nacionalnim parkovima SAD 30. listopada u Gradskoj knjižnici 'Franjo Marković' (foto R.Matić)
Tema Krugova – predavanje i predstavljanje knjige Siniše Goluba o nacionalnim parkovima SAD 30. listopada u Gradskoj knjižnici ‘Franjo Marković’ (foto R.Matić)

Tema Krugova je po treći put zaredom Najbolja američka ideja. Slušamo novih dvadesetak minuta predavanja i predstavljanja knjige Siniše Goluba o američkim nacionalnim parkovima koje je autor održao u sklopu programa Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Franjo Marković u Križevcima, a u suradnji s Pinklecfestom, 30. listopada ove godine.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Bum Tomica 1 Silvije Šesto Stipaničić, knjiga za mlade je Stepenice do neba Ivane Adlešić Pervan, na odjelu beletristike Dolina lisice Charlotte Link, a na stručno-znanstvenom odjelu Kako sam pregorjela? Damjane Bakarič. Saznajemo i o događanjima krajem tjedna u Multimedijskoj dvorani knjižnice.

U Vijestima Krugova saznajemo da se u Berlinu otvara izložba logotipova Borisa Ljubičića, da se u Zagrebu otvara izložba autorskih alternativnih postera jugoslavenske filmske produkcije, da je preminuo Bernardo Bertolucci, da je obnovljen muzej Anne Frank.

Na današnji datum rođeni su Anders Celsius i Bruce Lee, John Walker izumio je šibice, Alfred Nobel je obznanio da će osnovati fond iz kojeg bi se dodjeljivale nagrade najzaslužnijim znanstvenicima; umrli su Juraj Habdelić, Ada Lovelace, Alexandre Dumas mlađi, Ivan Generalić, Ken Russel, poginuo je Ivo Lola Ribar.

U Svemirskom kutku govorimo o nekim prošlim događajima s područja astronomije i astronautike na datum ove emisije, o aktualnim događajima na području astronomije i astronautike, te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo novu robotiziranu sondu na Marsu.

U Zanimljivostima pronalazimo životinje kojima se ne umire, a završavamo mislima starorimskog pjesnika Horacija koji je umro na datum ove emisije.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Richarda Straussa, Béle Bartóka, Arthura Honeggera, Thoma Pacea, Jimija Hendrixa, grupa Led Zeppelin, Simple Minds i Korni grupe.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1223 na programu je u utorak 27. studenoga od 17 do 18:30 sati. Reprizu emisije možemo slušati u subotu, 1. prosinca od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vezano

Komentari su zatvoreni.