U subotu prijepodne vozio auto s isteklom vozačkom i 2,43 promila

Tijekom vikenda, od 16. do 18. studenoga, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom, uslijed oduzimanja prednosti prolaska, nepoštivanja svjetlosnog znaka i nepropisnog mimoilaženja. Vozači pod utjecajem alkohola, mladi vozači i recidivisti nisu činili prometne nesreće.

Sankcionirano je 109 prometnih prekršaja od čega 21 upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 19 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 11 nekorištenja sigurnosnog pojasa i devet nepropisnih korištenja mobitela.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten je jedan vozač, dok su četiri uhićena. Provedena su četiri žurna prekršajna postupka. Dva vozač su predana na izdržavanje izrečene kazne zatvora.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 17. studenoga, u 21.40 sati u Ulici kralja Tomislava u Legradu kada je 50 – godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,50 promila.

Kod vozača motornih vozila najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu u 11 sati na državnoj cesti DC 41 između Majurca i Križevaca, kada je 33-godišnji vozač upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom, za vrijeme kada mu je isteklo važenje vozačke dozvole, pod utjecajem alkohola od 2,43 promila. Vozač je bio uhićen, te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem mu je određeno zadržavanje od osam dana, te je predan u zatvor u Bjelovaru.

Pod utjecajem alkohola tijekom vikenda zatečena su tri mlada vozača. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju u 1.40. sati u Ulici Antuna Nemčića u Koprivnici, kada je 22-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,11 promila.

Ističemo i da su tijekom vikenda mladi vozači sankcionirani i poradi nekorištenja sigurnosnog pojasa (2) i nepropisnog korištenja mobitela (2).

U činjenju prometnih prekršaja tijekom vikenda zatečeno je pet recidivista koji su počinili pet prometnih prekršaja (tri upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i dva upravljanje za vrijeme zabrane).

Vezano

Komentari su zatvoreni.