Otvorena izložba starih novina iz privatne hemeroteke Ottonea Novosela-Franza

Foto: Prigorski.hr

U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci otvorena je izložba starih novina iz privatne hemeroteke Ottonea Novosela-Franza. Izložbu je organizirao Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije u Križevcima, a izložene su češke novine “Světozor” i “Květy” iz 1860. godine, “Hrvatski tjednik”, “Hrvatski narod”, njemačke novine “Berliner ilustrierte Zeitung”, “Vjesnik u srijedu” i brojni drugi.

Ottone Novosel Franz zahvalio je svima na dolasku i predstavio svoje umijeće prikupljeno iz brojnih zemalja i iz raznih godina, rekavši da je zadovoljan i da se nada da će njegov rad privući mnoge učenike i studente te ih potaknuti na učenje i još napredniji novinarski rad. Voditelj programa otvorenja bio je upravitelj HAZU-a dr. sc. Ivan Peklić, dok je izložbu svečano otvorio akademik Franjo Tomić, voditelj Zavoda.

Otvorenju izložbe prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

Vezano

Komentari su zatvoreni.