U gornjogradskoj ‘Lipi’ održana 16. Tikvijada

U organizaciji Gornjogradskog dobrotvornog društva Lipa u petak je održana 16. po redu Tikvijada – izložba urešenih tikvica.

Nakon pozdravnih riječi predsjednice Društva Branke Gold, Ottone Novosel-Franz govorio je o tikvijadi i Magdi Lugomer Herucini koju je carica Marija Terezija oslobodila optužbi da je vještica. Okupljene su pozdravili i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel i gradonačelnik Mario Rajn koji su pohvalili ovu tradiciju održavanja izložbe i zahvalili svim sudionicima što su se i ove godine priključili ovoj izložbi.

Uslijedio je obilazak izložbenog prostora, a nakon toga i proglašenje najboljih tikvica. Ove je godine prvo mjesto pripalo učenicima Područne škole Većeslavec koja je u sastavu Osnovne škole „Vladimir Nazor“, drugo mjesto su osvojili učenici Područne škole Veliki Raven koja je u sastavu Osnovne škole Ljudevita Modeca, a treće učenici 3.b razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.