Zatvaranje Večeri udaraljkaša uz ansambl PAMAS i Davora Marausa

8. Večeri udaraljkaša u Križevcima završavaju večeras cjelovečernjim koncertom udaraljkaškog ansambla PAMAS pod vodstvom profesora Davora Marausa sa sarajevske Muzičke Akademije. Koncert će se održati u Koncertnoj dvorani Glazbene škole s početkom u 19 sati, a ulazak je slobodan. Organizatori 8. večeri udaraljkaša u Križevcima su Glazbena škola Alberta Štrige i udruga P.O.I.N.T., a pokrovitelj ovogodišnjih večeri je Grad Križevci.

PAMAS – Percussion Ansambl Muzičke Akademije Sarajevo formiran je 2003. godine po osnutku Odsjeka za Udaraljke na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Članovi ansambla su bivši i sadašnji studenti tog odsjeka. Udaraljkaški odjel vodi profesor Davor Maraus. Osim koncertne aktivnosti u BiH, PAMAS je nastupio na natjecanju Art In u Skopju 2017. i 2018. godine gdje osvaja prvo mjesto i laureat natjecanja. Na programu će biti djela E. Sejournea, A. Gerassimeza, M. Forda, R. Pecka i dr.

Mr. Davor Maraus rođen je 04. 11. 1979. u Sarajevu. Srednjoškolsko obrazovanje završava 1998. godine, odličnim uspjehom u klasi profesorice Desanke Jovanović. S obzirom da u to vrijeme nije postojao Odsjek za udaraljke na Sarajevskoj akademiji, školovanje nastavlja 2000. godine u Stockholmu zahvaljujući suradnji Muzičke akademije iz Sarajeva i Kraljevske muzičke akademije iz Stockholma.

Diplomirao je najvišom ocjenom u klasi profesora Joakima Anterota. Od rujna 2003. do siječnja 2012 . radi kao profesor udaraljki u Srednjoj muzičkoj školi. U listopadu 2004. upisuje postdiplomski studij koji završava u travnju 2008. najvišom ocjenom. Danas radi kao izvanredni profesor za stručno-umjetničko područje Udaraljki na Odsjeku za klavir i udaraljke Muzičke akademije u Sarajevu. Nastupao je u Francuskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Rumunjskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Srbiji. Stalni je član SONEMUS-a, a redovito nastupa sa Sarajevskom filharmonijom. Sudjelovao je na seminarima u Parizu, Stockholmu, Gratzu, Dubrovniku, Sarajevu i Banja Luci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.