Četiri medalje Križevčana na međunarodnom natjecanju Interslast

Nastavnici Mišel Doskočil i Boro Petrek te učenice Nikolina Forjan i Antonija Šatvar iz 3.k razreda Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci u suradnji s Anom Novosel iz slastičarskog obrta BoAna sudjelovanjem na ovogodišnjem Interslast natjecanje u Termama Tuhelj osvojili su srebrnu i tri brončane medalje.

Terme Tuhelj 16. listopada bile su domaćin VII. Internacionalnog kongresa slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva Interslast, koji je obuhvaćao Interslast KUP 2018. – natjecanje seniora, ŠTRUFEST – natjecanje i pripremu raznih savijača i štrukla u 5 kategorija te Artslast – natjecanje učenika srednjih slastičarskih, prehrambenih i kuharskih škola Hrvatske i Slovenije u pripremi rođendanske torte.

Predstavnici SŠ „Ivan Seljanec“ Križevci sudjelovali su u kategoriji pripreme savijača za seniore i juniore: nastavnik mentor Mišel Doskočil u kategoriji štrukla s sirom te štukli s prigorskim tartufom, nastavnik Boro Petrek u kategoriji savijače s šumskim voćem i rođendanske torte te učenica Antonija Šatvar u kategoriji savijače s orašastim plodovima i Nikolina Forjan u kategoriji savijače s voćem. Učenice su također sudjelovale i u kategoriji artslast juniori u pripremi rođendanske torte.

Križevački predstavnici surađivali su s Anom Novosel, slastičarkom iz Vrbovečke Dubrave, koja se natjecala u kategoriji samostalne slastičarke u pripremi torte s temom rođendan.

Svi su ostvarili izvrsne rezultate i u Križevce donijeli četiri medalje. Mišel Doskočil osvojio je srebro i broncu u konkurenciji seniora za pripremu štrukla s sirom i štrukla s prigorskim tartufom, Boro Petrek osvojio je brončani Interslast u konkurenciji seniora za rođendansku tortu prema žiriju redakcije ROBINSON, a Antonija Šatvar dobitnica je brončanog Štufesta u konkurenciji juniora u kategoriji orašastih savijača prema žiriju profesionalnih slastičara.

Osim natjecateljskog dijela, Kongres je obuhvatio i edukativne radionice i predavanja na kojima su se sudionici educirali o novim dosezima u slastičarstvu u domovini i inozemstvu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.