Na manifestaciji „Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje“ predstavili se brojni hrvatski vrtići i škole

Foto: rooster.city

Pod visokom pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i u organizaciji Udruge Lijepa naša u Đurđevcu je prošlog vikenda održana 27. po redu svehrvatska smotra „Dani kruga – dani zahvalnosti za plodove zemlje“ kojoj je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Uz Grad Đurđevac, domaćin je bio i Dječji vrtić Maslačak, a na izlagačkom prostoru predstavili su se dječji vrtići, osnovne i srednje škole iz gotovo svih hrvatskih županija te iz Bosne i Hercegovine. Potpredsjednica Rupčić pozdravila je okupljene te ih pohvalila na trudu koji su uložili u proizvode od kruha, kao i u maštovito ukrašavanje štandova, ujedno zahvalivši organizatorima i domaćinima.

U sklopu smotre održano je i misno slavlje zahvale za Božja dobročinstva koje je predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak koji je i blagoslovio kruh i plodove zemlje donesene u crkvu. Svetoj euharistiji prethodila je svečana procesija od središnjeg gradskog trga do župne crkve u kojoj su sudjelovali sudionici smotre u narodnim nošnjama svog kraja.

Također je održan i prigodni kulturno-umjetnički program, a manifestaciji je prisustvovao i saborski zastupnik Damir Felak kao izaslanik Predsjednik Hrvatskog sabora.

Vezano

Komentari su zatvoreni.