Javnom akcijom obilježen Nacionalni tjedan dojenja

Ovaj se tjedan obilježava kao Nacionalni tjedan dojenja. Tim su se povodom okupile patronažne sestre Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije – ispostave Križevci kako bi na štandu na Strossmayerovom trgu upoznale majke i trudnice sa važnošću dojenja i dobrobitima koje ono nosi, kako za dijete, tako i za majku.

Podršku ovoj akciji koja se održava pod geslom: “Dojenje je temelj za život” dao je i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, koji je ovom prilikom razgovarao sa patronažnim sestrama i majkama.

Mlade mame i trudnice, kao i članovi obitelji, mogli su se informirati o dojenju, kao i doznati odgovore na pitanja i dvojbe vezane uz dojenje, a svake prve srijede u mjesecu mame mogu posjetiti i savjetovalište koje djeluje u sklopu Doma zdravlja u Križevcima.

Na Zrinskom trgu u Koprivnici, u četvrtak 4. listopada raznim je aktivnostima obilježen Nacionalni tjedan dojenja u organizaciji Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije, a podršku ovoj važnoj akciji u ime Koprivničko-križevačke županije pružile su pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, pročelnica Službe za unutarnju reviziju Ljubica Belobrk Flamaceta te ostali suradnici.

Mlade mame i trudnice, ali i svi zainteresirani građani, mogli su se informirati o važnosti i dobrobiti dojenja, kao i doznati odgovore na pitanja i dvojbe vezane uz dojenje. Na raspolaganju su im bile pomoćnica ravnateljice Doma zdravlja za sestrinstvo i glavna sestra Biserka Zlatar, patronažna sestra i voditeljica grupe za podršku dojenja “Slonići” te međunarodno licencirana savjetnica za dojenje Andreja Novak, volonterka u grupi “Slonići” Marija Križić te ostale sestre iz Patronažne službe Koprivnica. Akciju su podržali i predstavnici Grada Koprivnice.

Obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja usmjereno je na važnost suradnje i potpore u promicanju dojenja, a u srijedu je održana i radionica u sklopu grupe podrške „Slonići“ koja djeluje već sedam i pol godina te se održava svakog prvog četvrtka u mjesecu od 11 do 13 sati u prostoru Doma zdravlja u Koprivnici, u prizemlju.

Vezano

Komentari su zatvoreni.