Posjetiteljima se predstavilo 255 izlagača iz četiriju zemalja regije

U Križevcima je od petka do nedjelje održan 17. Obrtnički i gospodarski sajam u organizaciji Koprivničko-križevačke županije.

17. Obrtnički i gospodarski sajam u organizaciji Koprivničko-križevačke županije.

U Križevcima je od petka do nedjelje održan 17. Obrtnički i gospodarski sajam u organizaciji Koprivničko-križevačke županije.

Krizno razdoblje

Na sajmu u sportskim dvoranama osnovne škole Ljudevit Modec i Gimnazije Ivana Zakmardije Dijanovečkog nastupalo je 255 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Hrvatske. Preciznije, posjetiteljima se na 3000 kvadratnih metara vanjskog i unutarnjeg izložbenog prostora predstavilo 98 obrtnika, 106 tvrtki, 25 OPG-a i 26 institucija i udruga.

– Danas je sajmove jako teško organizirati, pogotovu ovakve male lokalne regionalne sajmove. To zna svatko onaj tko u tome sudjeluje. Imate svega dva, tri sajma možda u godini koji nemaju problema ni s izlagačima ni posjetiteljima. To je sajam u Gudovcu i možda Viroexpo u Virovitici. Znamo dobro da je i Zagrebački velesajam u velikim problemima s organizacijom svojih sajamskih priredbi. Nama je bitno da nekako preživimo ovo krizno razdoblje. Bili smo prije mjesec dana skeptični prema tome jer je odaziv bio slab, no u posljednjih desetak dana to se značajno izmijenilo – istaknuo je za Radio Dravu Darko Koren, HSS-ov župan Koprivničko-križevačke županije, kojoj se ove godine kao partner sajma pridružila Krapinsko-zagorska županija.

Prezentacija za školarce

U sklopu sajma predstavila su se i obrtnička zanimanja u suradnji sa strukovnim školama iz sva tri grada u županiji i oko 650 učenika sedmih i osmih razreda pogledalo je prezentaciju zanimanja za frizera, kozmetičara, stolara, soboslikara-ličilca, montera suhe gradnje, kuhara, konobara, krojača, zidara i strojobravara.

Uz sajam, na kojem se održalo i nekoliko stručnih skupova, održavala se i izložba malih životinja, a “Kalnički konjari“ i “Bilogorski rendžeri“ pripremili su izložbu konja s mogućnošću jahanja. Obrtnici iz Koprivničko-križevačke županije organizirali su i tradicionalnu modnu reviju i reviju frizura. (VL)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kalničan piše:

    Da nis bil, ne bi veroval,,,pa na prste jedne ruke bi mogel nabrojat,,,,ko tu koga laže! Ak je ipak istina, a ja sam zgleda malo otišel, onda smo mi gospodarska velesila! Bravo Koren i ekipa, stvarno nis znal da smo tak jaki!

Komentari su zatvoreni.