Drugi ‘CrisCon’ još brojnije i kvalitetnije isprepleo obrazovnu i tehnološku zajednicu

Foto: Dijana Marković \ Krizevci.hr

U subotu 22. rujna čak 330 sudionika sudjelovalo je na jednodnevnoj informatičko-obrazovnoj konferenciji “CrisCon” koja se održavala u Razvojnom centru i tehnološkom parku, u Srednjoj školi Ivan Seljanec te u Gradskoj knjižnici Franjo Marković u Križevcima. U pet konferencijskih smjerova održano je trideset i pet predavanja, radionica i panel rasprava, čime se gotovo udvostručio broj predavača, koji su došli iz raznih krajeva Hrvatske te Slovenije, BIH i Srbije, te osjetno povećao broj sudionika u odnosu na prvu godinu, što pokazuje da su Križevci idealan domaćin umrežavanju obrazovnog i IT sektora, tog strateškog spoja na kojem počivaju najuspješnija društva današnjice.

Konferencija je bila namijenjena informatičkoj zajednici, učiteljima i profesorima s ciljem povezivanja i dijeljenja znanja. Prema podacima koje smo jučer primili od organizatora nakon jednotjednog anketiranja sudionika, informatičke smjerove pohodilo je 45% sudionika koji su bili i na 1. CrisConu, a njih 84% potvrdilo je da je 2. izdanje bilo još kvalitetnije. Obrazovni smjer pohodilo je 59% prošlogodišnjih sudionika, od kojih je 69% potvrdilo da je ovogodišnja konferencija bila bolja.

Četiri petine sudionika za kombinaciju predavanja i radionica

– Kako je na edukacijskom smjeru bilo i radionica i predavanja, 81% sudionika je potvrdilo da im se sviđa kombinacija radionica i predavanja, dok je ostalih 19% samo za predavanja bez radionica. 92% sudionika je bilo zadovoljno kvalitetom održanih predavanja i radionica, istaknuo je direktor konferencije Tomislav Čut, čiji je organizacijski tim od pet ljudi mjesecima unaprijed marljivo pripremao konferenciju.

Na edukacijskom smjeru učitelji i profesori saznali kako biti kreativan i inovativan u obrazovnom procesu koristeći informacijsko-komunikacijske tehnologije. Web aplikacije budućnosti, upravljanje aplikacijama i primjeri kako preurediti kod da bude efikasniji, razumljiv i lak za održavanje predstavljeni su na smjeru Razvoj softvera dok je smjer ITPro On-Premises predstavio načine kako SQL Server bazu učiniti laganom i upravljivom, kako ojačati sigurnosnu razinu infrastrukture kao i promjene u Microsoft virtualizacijskoj platformi Hyper-V.

Zaštita podataka i dokumenata pomoću alata Office 365, zaustavljanje prijetnji pri seljenju servisa u Cloud i multi-faktor autentifikacija bile su samo neke od tema koje su se pojavile na ITPro Cloud smjeru konferencije dok je PMI smjer pružio praktične savjete kako što uspješnije ostvariti suradnju između developera i project managera, kako spriječiti propadanje projekta, a govorilo se i o sadašnjosti i budućnost upravljanja u IT projektima.

Tomislav Čut: ‘Svaka nova konferencija novi je izazov’

Konferencija je završila panel-diskusijom „ICT i obrazovni sustav u Hrvatskoj – godinu dana poslije“ na kojoj su sudionici bili pomoćnica Ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj, dekan Visokog učilišta Algebra Mislav Balković, voditeljica ljudskih potencijala Poslovne inteligencije Nataša Lukić Margetić, ravnateljica Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci Gordana Juran Ratković te moderator Igor Pavleković, Account Technology Strategist, Microsoft Hrvatska. Nažalost, zbog tehničkih nedostataka pri organizaciji panelu video-pozivom nije prisustvovao prof.dr.sc. Ivica Puljak, čiji su stavovi osjetno nedostajali za podizanje kvalitete rasprave.

– Preko anketa dobili smo informaciju da je 84% sudionika informatičkih smjerova i 98% sudionika edukacijskog smjera bilo zadovoljno kvalitetom servirane hrane za ručak, ali moram istaknuti da smo napravili veliku organizacijsku grešku gdje je jedan manji dio sudionika konferencije došao na nepripremljene stolove i nije ih dočekao pribor za hranu. Neke sudionike to nije smetalo, ali neki su bili razočarani, iskreno je Čut podijelio detalje nekih organizacijskih propusta, kakve će iduće godine zasigurno ispraviti.

Konferenciju je svečano otvorio zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško, sudionike pozdravio i pohvalio organizaciju koprivničko-križevački župan Darko Koren, a pozdravnim su se riječima obratili i voditelj Tomislav Hrebak, direktor konferencije Tomislav Čut, direktor sadržaja konferencije Goran Žarinac, direktor Križevačkog poduzetničkog centra Tihomir Hodak te Alma Rovis Brandić iz Agencije za odgoj i obrazovanje, koja je i ove godine prepoznala važnost održavanja ove konferencije bodovavši sudjelovanje učiteljima i nastavnicima. Konferencija je iznjedrila konkretne prijedloge za međusobnom suradnjom obrazovnog i IT sektora kako bi koristi novih tehnologije mogle doći do punog izražaja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.