Obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

U Križevcima je u petak obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama s ciljem senzibilizacije društva na problematiku nasilja nad ženama te slanja jasne poruke da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kakvom obliku.

Podršku ovoj akciji pružili su u ime Grada Križevaca zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, te u ime Koprivničko-križevačke županije pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja i predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

Tijekom javne akcije građani su dobili informacije o načinu prijave nasilja u obitelji, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku, a ujedno su se dijelili letci i edukativni materijali. Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama organizirala je Udruga „HERA“ u suradnji s Policijskom postajom Križevci i Centrom za socijalnu skrb Križevci.

Vezano

Komentari su zatvoreni.