Zaposlenici Grada Križevaca uključuju se u akciju čišćenja otpada iz okoliša – Zelena čistka

15. rujna diljem svijeta održava se međunarodna kampanja zaštite okoliša pod nazivom „Zelena čistka“ kojoj je cilj čistiti otpad iz okoliša i podići svijest građana o problemu neodgovornog ponašanja prema otpadu.

Svoj doprinos ovoj akciji dat će i zaposlenici Grada Križevaca zajedno s gradonačelnikom Marijom Rajnom čišćenjem šume u Svetoj Heleni (prije oštrog zavoja, lijevi ulaz u šumu).

Akcija čišćenja održat će se u subotu, 15. rujna s početkom u 9,00 sati, a iz gradske uprave ovim putem pozivaju sve građane dobre volje koji su svjesni važnosti očuvanja okoliša da se pridruže ovoj akciji.

Sav prikupljen otpad bit će propisno zbrinut, a sve u suradnji s tvrtkom Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci. Za sve informacije možete se obratiti na 048/628-932.

Jedan dan. Jedan planet. Jedan cilj.

World Cleanup Day započinje 15. rujna 2018. godine u 10 sati u Novom Zelandu, a s izlaskom Sunca u svakoj vremenskoj zoni volonteri će prenositi zeleni val u svojim zemljama.  Akcija će obuhvatiti sve 24 vremenske zone i završiti 36 sati kasnije na Havajima.

Očistimo Hrvatsku, očistimo svijet

Cilj ove kampanje je uključivanje što više građana u akciji čišćenja. Cilj akcije je okupiti 5% ukupnog stanovništva Republike Hrvatske, očistiti cijelu Hrvatsku od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu. Najprljavija karta na svijetu dovoljno govori o problemu s kojim se suočavamo pa World Cleanup Day podržava i predsjednik Skupštine Ujedinjenih naroda za okoliš (UNEA), Siim Kiisler (estonski ministar zaštite okoliša), koji je pozvao sve zemlje svijeta na sudjelovanje u ovoj akciji.

Postanimo i mi jedan od najjačih svjetskih timova! Dosadašnjih šest akcija okupilo je 307 058 volontera iz svih krajeva Lijepe naše, ali ova godina je posebna. Trebamo pokazati sebi, ali i svijetu, koliko volimo svoju zemlju. Već 18. rujna 2018. će rezultati akcije biti predstavljeni od strane estonske predsjednice na konferenciji UN-a u New Yorku. Zemlje u okruženju imaju izuzetno jake timove i predane volontere pa vjerujemo da će nas i to potaknuti na zajedništvo i sudjelovanje u akciji čišćenja divljih odlagališta. Postanite dio najveće svjetske građanske okolišne inicijative!

Pogledajte poruku svjetski poznate antropologinje  Dr. Jane Goodall, njenu poruku svijetu i poziv na zajedničku akciju. Naša djeca će nas pitati gdje smo bili 15. rujna 2018. Rezervirajte si taj datum! Pozovite prijatelje, turiste, alpiniste, ronioce, očistimo mora, planine, jezera i rijeke, naše gore i ravnice, jer spašavamo sebe i buduće generacije!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.