‘STEM auto’ ponovno u Križevcima – danas radionica u Gradskoj knjižnici

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u projektu STEM auto u suradnji s Gradskom knjižnicom „Franjo Marković“ Križevci organizira besplatnu radionicu programiranja, robotike i digitalne pismenosti. Radionica “STEM auto 2018 – jednakost prilika!” se održava u računalnoj učionici Gradske knjižnice danas, u ponedjeljak 30. srpnja, s početkom u 16 sati.

U projektu IRIM-ovi edukatori putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice programiranja i robotike. U 2018. STEM auto putuje u nekoliko turneja, a u trenutnoj turneji posjećujemo Sjevernu Hrvatsku. Ovim putem želimo pozvati da dođete i doživite kako izgleda radionica programiranja. Detalje o planiranoj ruti i radionicama te drugim informacijama zainteresirani mogu pogledati na web stranicama IRIM-a.

STEM auto je ‘bibliobus’ modernog doba, u ciklusima putuje po Hrvatskoj, prvenstveno po manjim mjestima i služi kao poticaj djeci i mladima da se zainteresiraju za STEM područja i kompetencije. Te kompetencije danas ulaze u brojna zanimanja i karijere koje više ne mogu kvalitetno obavljati svoje aktivnosti bez tih znanja (novinarstvo, psihologija, sociologija, ICT zanimanja, čak i tradicionalna zanimanja poput trgovaca i učitelja).

Dodatno, STEM je povezan s vještinama kritičkog razmišljanja i snalaženja u situacijama, čineći polaznike ovih radionica spremnijima za izazove s kojima će se susresti kao građani 21. stoljeća. Detaljnije o projektu možete pročitati ovdje, a ovdje je interaktivna karta prošlih ciklusa STEM auta.

Vezano

Komentari su zatvoreni.