Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1207

Predavanje 'Kako napraviti život u epruveti' dr.sc. Nenada Raosa 27. ožujka 2018. Predavača (lijevo) predstavlja dr.sc. Dario Hrupec, glavni urednik časopisa 'Priroda' (foto Dejan Pernjak)
Predavanje ‘Kako napraviti život u epruveti’ dr.sc. Nenada Raosa 27. ožujka 2018. Predavača (lijevo) predstavlja dr.sc. Dario Hrupec, glavni urednik časopisa ‘Priroda’ (foto Dejan Pernjak)

 

Na početku emisije slušamo predavanje koje je u sklopu programa Zeleni utorak u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci u utorak, 27. ožujka navečer, na temu Kako napraviti život u epruveti, održao kemičar dr.sc. Nenad Raos.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Timi Promašaj: dezinficirano radi vaše zaštite Stephana Pastisa, knjiga za mlade je Svjetlice pola Suncu pola Mjesecu Milke Tice, na polici s beletristikom naći ćemo knjigu Bog pustinje Wilbura Smitha, te na stručno-znanstvenom odjelu Knjigu o djeci: zalaganje za slobodu i inteligenciju nove generacije Osha Rajneesha.

Vijesti Krugova informiraju nas da je dizajn rasvjete Hendrixova mosta nagrađen u New Yorku, da su svečano otvoreni 27. Dani hrvatskog filma i da počinje križevački KineDok, te da je na Korčuli predstavljena kultura deset zemalja na putu istraživača Marca Pola.

Na današnji datum rođeni su Gustav Schwab i Edgar Degas, objavljen je prvi broj Garfielda i Kuvajt je proglasio nezavisnost, umrli su Josip Račić i Vladimir Nazor.

U Svemirskom kutku govorimo o nekim ranijim događajima na datum ove emisije, o aktualnim i skorašnjim događajima u astronomiji i astronautici te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

Zanimljivosti pronalaze neke činjenice o čokoladi, a emisija završava mislima Blaisea Pascala, rođenog na datum ove emisije.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Alfreda Catalanija, Stevana Hristića, Jimija Hendrixa, Nicka Drakea, Tonke, te grupa Prva ljubav, Parni valjak, Bijelo dugme i Heart.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1207 emitira se u utorak, 19. lipnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 23. lipnja od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Vezano

Komentari su zatvoreni.