U Križevcima održana skupština Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije

Foto: krizevci.hr

U Križevcima održana skupština Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije

U križevačkom Hotelu „Kalnik“, Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije održala je svoju godišnju skupštinu.

Skupština je okupila brojne delegate iz drugih županijskih vatrogasnih zajednica, a prisustvovali su joj i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, pročelnik Državnog ureda za zaštitu i spašavanje Područni ured Koprivnica Ivan Kramarić, Stjepan Skuliber u ime predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, zamjenik župana Ratimir Ljubić i župan Darko Koren.

Na skupštini je Izvještaj o radu prezentirao predsjednik Vatrogasne zajednice Goran Matoničkin, pa je tako između ostalog istaknuo kako je prošle godine u Križevcima održano prvo predsjedništvo Hrvatske vatrogasne zajednice. Govorio je i vatrogasnoj mladeži istaknuvši kako je šest ekipa ostvarilo pravo nastupa na Državnom natjecanju u Zadru. Poticalo se i osposobljavanje vatrogasaca te je prošle godine tako osposobljeno 623 člana dobrovoljno vatrogasnih društava i javnih vatrogasnih postrojbi. Govorio je i o vatrogasnim natjecanjima, proslavi obljetnica i podijeli javnih priznanja.

Onaj operativni dio predstavio je zapovjednik Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan istaknuvši kako je za vrijeme trajanja žetvene sezone na području cijele županije bilo organizirano aktivno ili pasivno dežurstvo pri dobrovoljno vatrogasnim društvima. Osvrnuo se i na dislokacije od kojih su prošle godine bile 4 izvanredne te dodao kako je na dislokacijama sudjelovalo 165 vatrogasaca s područja županije s 28 vatrogasnih vozila. „Dokazali smo da su vatrogasne postrojbe jedina organizirana i operativna snaga unutar sustava civilne zaštite,“ istaknuo je zapovjednik Habijan.

Čestitke na uspješnoj prošloj godini i puno uspjeha u radu poželjeli su delegati iz drugih županijskih vatrogasnih zajednica, pročelnik Kramarić i Stjepan Skuliber ispred Hrvatske vatrogasne zajednice, a u ime gradonačelnika Marija Rajna okupljene je pozdravio zamjenik Šaško uputivši zahvalu vatrogascima i poželio da ova godina bude sa što manje intervencija: „Hvala vam na predanom radu. Čuli smo u izvještaju i posebno mi je drago da se radi s mladima.“

O važnosti vatrogastva govorio je župan Darko Koren istaknuvši kako je ova županija jedna od najvatrogasnijih, a Grad Križevci grad koji po broju stanovnika ima najveći broj vatrogasaca.

Ono što zaista krasi taj naš sustav je zajedništvo i sloga i međusobno i isto tako s javnim vatrogasnim postrojba i mislim da je to temelj funkcioniranja vatrogastva jer da nije tako sigurno kroz sve te silne godine ono ne bi opstalo do današnjeg dana u ovakvom formatu u kakvom je,“ naglasio je župan.

Na kraju skupštine zamjenikom zapovjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije imenovan je Zlatko Vukres.

Vezano

Komentari su zatvoreni.