Održana 144. godišnja skupština DVD-a Križevci

Foto: Krizevci.hr

dvd krizevci50

Dobrovoljno vatrogasno društvo Križevci održalo je prošli četvrtak u Hotelu Kalnik svoju 144. redovnu godišnju skupštinu koja je okupila velik broj gostiju i uzvanika. Skupštinu je svečano otvorio predsjednik DVD-a Ivan Matosović, a ispred radnog voditeljstva vodio ju je Božidar Štubelj. Izvještaj o radu podnijela je Ivana Ružić osvrnuvši se na memorijal „Valentina Sokač“ koji se održava svake godine u znak sjećanja na tragično preminulu članicu DVD-a Križevci.

Na skupštini su dodijeljena uvjerenja i priznanja koje su primili sljedeći članovi: Valentina Valjak, Nikolina Babok, Antonija Gotić, Vlasta Antolić, Ivana Batinjan, Milica Lepčić, Ivica Muli, Tamara Antolić, Darinka Šimunčić, Nikola Mišain, Ivan Matosović te Slavko Gotić. Dodijeljena su i priznanja za sudjelovanje te spomenice za 50 godina rada u Društvu koje su primili Ivan Pečarić i Božica Kranjec.

Uslijedili su pozdravni govori gostiju pa su se tako obratili predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin koji je istaknuo kako je Koprivničko-križevačka županija izvršila sve obveze prema vatrogascima. Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Mužić posebno je istaknuo kako će se sljedeći vikend održati osnivačka skupština DVD-a Pavlovec Ravenski čime će na području Križevaca biti ukupno 33 DVD-ova.

O zajedništvu i humanosti vatrogasaca govorio je predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović s čime se složio i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević posebno se osvrnuvši na Memorijal „Valentina Sokač“: „Tu se vidi vaša humanost, tu se vidi vaše opravdanje i djelovanje vatrogastva kao takvoga.“

Okupljene je pozdravio i župan Darko Koren i pri tome pohvalio veliku prisutnost mladih na ovoj skupštini: „Mi smo jedna od najvatrogasnijih županija, a Križevci su bez konkurencije najvatrogasniji grad u Hrvatskoj.“

Vezano

Komentari su zatvoreni.