Komplicirana ljubavna priča za ovo Valentinovo

Ime Cecelia Ahern je poznato većini populacije ljepšeg spola. Ova je mlada irska spisateljica ostvarila svjetsku slavu svojim ljubavnim romanima, a nakon nevjerojatno popularnog prvijenca ‘P.S. volim te’, po romanu ‘Na kraju duge’ je također snimljen vrlo uspješan film. Neka vam ovu veljaču ugrije maštu i probudi romantične osjećaje ova intenzivna priča o ljubavi koja traje od djetinjstva, ali u kojoj izgleda kao da se život uvijek uplete i poremeti sve planove.

Roman ‘Na kraju duge’ priča je o dvoje mladih, Rosie i Alex, koji su prijatelji od djetinjstva. Iako veliki i nerazdvojni prijatelji, ljubav, koja često zaplete stvari, i ovaj prijateljski odnos zamrsi i upropasti. Naime, idila Dublina ubrzo nažalost nestaje, jer Alex odlazi sa svojom obitelji u Boston. Što će se dogoditi u njihovim životima? Hoće li Rosie napokon priznati svoju ljubav njenom Alexu? Hoće li ih sudbina zauvijek rastaviti i odvesti njihove životne puteve u različitim smjerovima? Odgovori se kriju u ovome epistolarnom romanu kroz razne poruke, pisma, e-mail i druge, vrlo inovativne izvore.

Priznajem, knjiga nije najteže štivo koje možete naći u knjižnici, ne razglaba u detalje neopisivo složene filozofske misli, ali za ljubavni roman je vrlo dobro napisana. Podulja je, broji malo manje od 400 stranica, što ne zvuči kao kandidat za najbrže čitanje, ali smatram da je roman vrlo lako čitati. Ahern dočarava relativno jednostavne odnose među likovima dovoljno dobro da zadrži pažnju čitatelja, a emotivno komplicirane situacije dovode do frustracije, očekivanja i povremene ljutnje – znak uspješnog djela.

Knjigu pronađite na pultu gradske knjižnice ‘Franjo Marković’. Ugodno čitanje! Zanimaju me vaša mišljenja o ovoj knjizi i mojoj preporuci.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    I tako; evo nam ove godine Valentinova, i baš na Čistu srijedu, koja je zapovjedni blagdan post i nemrs!
    Mi u Križevcima, imamo i zavjetni i veliki blagdan, jer imamo sv. Valentina u crkvi sv. Ane!
    Sva okolna sela doći će na prošćenje, jer je i svečana sv. Misa u 11.00 h, a predvodi je naš biskup Vjekoslav Huzjak.
    Razmišljam kako smo Ljubav sveli na uobičajene partnerske odnose, a Ljubav je ipak nešto više. Prvenstveno Ljubav prema sebi, a onda ćemo je imati i za život, ljude, prirodu, životinje, lijepotu umjetnosti, književnost, za posao koji radimo, i…..
    Pa: SVIMA čestitam Dan Ljubavi!

Komentari su zatvoreni.