U gradskoj upravi održan prijem za svećenike i časne sestre

Foto: Krizevci.hr

IMG 2176

U četvrtak, 11. siječnja u Gradskoj upravi je održan prijem za svećenike i časne sestre s područja Križevaca koji je organizirao gradonačelnik Mario Rajn. Prijemu su pored svećenika i časnih sestara prisustvovali i vladika križevački mosinjor Nikola Kekić, saborski zastupnik Branko Hrg, župan Darko Koren, predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović, zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević te pročelnici upravnih odjela.

Okupljene je kao domaćin pozdravio gradonačelnik Rajn poželjevši im puno zdravlja i ostvarenih ciljeva u novoj 2018. godini. Dodao je kako je suradnja Crkve i Grada bila odlična, a osvrnuo se i na uspješnu organizaciju proslave svetkovine sv. Marka Križevčanina.

IMG 6761
Dobrim željama priključio se i župan Darko Koren te se ukratko osvrnuo na suradnju Županije i Crkve, i ujedno pozvao okupljene na prijem za svećenike i časne sestre koji će uskoro organizirati Županija. Zadovoljstvo da se nastavlja tradicija održavanja ovakvih prijema istaknuo je saborski zastupnik Branko Hrg i dodao kako se ovako stvara zajedništvo između svjetovnog i duhovnog dijela.

Zahvalu na prijemu uputio je vladika križevački mosinjor Nikola Kekić te ujedno podsjetio okupljene kako je u tijeku godina Križevačke eparhije koju je proglasio povodom 240. godišnjice njene uspostave u Križevcima, a koja će završiti svečanom misom u nedjelju, 18. lipnja u Križevcima.

U ime biskupa bjelovarsko-križevačkog mosinjora Vjekoslava Huzjaka, okupljenih svećenika i časnih sestara obratio se križevački župnik velečasni Stjepan Soviček istaknuvši zadovoljstvo bliskošću duhovnih i svjetovnih struktura te je ujedno blagoslovio sve nazočne i prostor Gradske uprave.

IMG 6768

Vezano

Komentari su zatvoreni.