Večeras u Gradskoj knjižnici predstavljanje knjige ‘American Bob’ Darka Pere Pernjaka

Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci poziva večeras u 19 sati u prostor Gradske knjižnice na predstavljanje knjige “American Bob”. Autor je Darko Pero Pernjak, hrvatski književnik i vinski trgovac koji živi i stvara u Koprivnici. Piše isključivo prozu u svim formama, od kratkih priča do romana. Godine 2016. objavio je i prvu knjigu za djecu kojom je proširio svoje područje književnog stvaranja. Član je Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. Knjige potpisuje književnim pseudonimom Pero Pernjak. Uz čitanje kraćih odlomaka o knjizi će govoriti autor, a tribinu će moderirati Josip Petrlić Pjer. Ulazak je slobodan.

Darko Pero Pernjak je završio za inženjera geotehnike, no kako je prvo pravo zaposlenje dobio kao voditelj vinoteke, tako se i kasnije odlučio svoju poslovnu karijeru razvijati u trgovini vinima. Spisateljski porivi iz učeničkih dana kada je sudjelovao u amaterskom alternativnom kazalištu “Crne šume”, kada je pisao drame, kratke priče i pjesme, nisu nikad ugasli, nego ih razvija paralelno sa svojom poslovnom karijerom. Danas je aktivan sudionik kulturnog života Koprivnice, često kao sudionik organizacijskih odbora raznih književnih manifestacija, pokretač je i urednik zbornika “Koprivnički književni godišnjak”, koordinator Koljnofskih književnih susreta u Mađarskoj. Jedan je od pokretača i urednika književnog časopisa Artikulacije.

Objavljena djela: “Procesija” (1996.), roman; “Kamengrad” (1997.), roman; “Vatrogasna zabava” (1999.), zbirka novela; “Somina” (2006.), zbirka novela i priča; “Slamka spasa” (2007.), zbirka novela i priča; “Pozitivna nula” (2009.), roman; “Ščukešina” (2011.), zbirka priča; “Sve Mirkove procesije” (2012.), roman; “Vrijeme pravih kapetana” (2015.), zbirka kratkih priča; “Bilogorske zgode” (2016.), priče za djecu, autor partner Josip Petrlić Pjer; “American bob” (2017.), roman.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.