Još samo nekoliko dana do Skype-a-Thona

I ove godine, točnije 28. i 29. studenog, Microsoft organzira virtualno povezivanje škola u tzv. Skype-a-Thonu. Cilj Skype-a-Thona je prijeći 10 milijuna virtualnih milja u edukativnim susretima znanstvenika, književnika, umjetnika, značajnih osoba sa skoro pola milijuna učenika po cijelom svijetu. Na Skype-a-Thonu, u koji je OŠ „Vladimir Nazor“ uključena treću godinu zaredom, sudjelovat će dvadesetak učenika osmih razreda koji će i ovaj put spavati u školi.

Učenici će imati tri Mystery Skype-a, gdje će otkrivati lokaciju razreda. Imat će Skype susret s veteranom Vijetnamskog rata, kao i zapovjednikom bataljona za vrijeme Pustinjske oluje. Također, imat će susret s piscem Peterom Raymundom, saznat će mnoštvo zanimljivosti o najvećoj rijeci Nilu i o sjevernom Borneu, igrati će Skype matematički Kahoot kviz te će saznati kako učitelji u Americi koriste tehnologiju u razredu.

Ove godine Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Križevci sudjeluje u Erasmus + programu s projektom „Suvremena škola“ pa je izbor tema susreta prilagođen ciljevima projekta – unaprjeđivanju digitalnih kompetencija i uvođenju međunarodne dimenzije u školu. Raspored je gust, ali učenici su puni entuzijazma i spremni na učenje, a posebno će usavršiti svoje jezične vještine s obzirom na to da će se svi susreti održavati na engleskom jeziku.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Kakva sve događanja, prekrasno.
    Divno, kako našim učenicima nove tehnologije donose SVE blagodati: dostupnost, učenje jezika, komunikacija i razno raznih vještina. Upoznavanje novih ljudi, njihovog rada u nastavi i njihovih običaja i krajolika.
    Pomalo sam ljubomorna, (ali ne u negativnom simislu), našim mladima, na dobrom poznavanju drugih jezika, pa im je Svijet na dlanu.
    U svakom slučaju, SVIMA želim: puno uspjeha i ljipih doživljaja!

Komentari su zatvoreni.